Socialdemokrater foretrækker Søvndal

MÅLING: En frisk meningsmåling fra Greens viser, at både socialdemokrater og radikale giver SF's leder en bedre bedømmelse end Thorning og Vestager.
Christian Juhl Mølgaard

Socialdemokraterne giver Villy Søvndal et 10-tal, mens Helle Thorning-Schmidt må nøjes med et 9-tal fra sine egne vælgere i en ny måling fra Greens Analyseinstitut.

Hos De Radikale er forskellen endnu større: SF-lederen får 10 mod et 8-tal til den radikale gruppeformand.

"Vælgerne anerkender, at SF's formand er den, der kan medvirke til at levere oppositionspartiernes drøm om et regeringsskifte ved næste valg," siger lektor i politisk kommunikation ved Aalborg Universitet, Johannes Andersen, til Børsen. 

Han finder det bemærkelsesværdigt, at Helle Thorning-Schmidt ikke formår at få en højere karakter blandt sine egne end SF's formand.

"Socialdemokraternes ledere har lige siden Nyrup været vurderet ret lavt. Og Helle Thorning-Schmidt har heller ikke formået at bryde isen. Det er noget med den stil, man lægger for dagen - hun har et grundlæggende problem med at blive forbundet med det folkelige Danmark, som hun jo i virkeligheden appellerer til," slutter  Johannes Andersen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

Villy Søvndal

Kandidat til Europa-Parlamentet (SF), fhv. udenrigsminister og partiformand (SF)
Lærer (Kolding Seminarium 1980)

0:000:00