Søren Pind får Ting-Prisen 2010

TING-PRISEN: Udviklingsminister Søren Pind (V) får årets pris fra Altinget.dk for vedvarende, solid og troværdig kommunikation.
Ting-Prisen 2010 går til udviklingsminister Søren Pind (V) - hér til Folketingets åbning i går.
Ting-Prisen 2010 går til udviklingsminister Søren Pind (V) - hér til Folketingets åbning i går.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Ting-Prisen fra netavisen Altinget.dk, der gives til en dansk politiker for god kommunikation, går i år til udviklingsminister Søren Pind.

Søren Pind har formået gennem vedvarende, solid og troværdig kommunikation at opbygge et politisk brand omkring sig selv - noget der er de færreste forundt, hedder det i motivationen.

Ting-Prisen gives til en dansk politiker med særlig evne til at kommunikere sin politik, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne.

Motivationen for valget af udviklingsministeren fortsætter:

"Søren Pind har formået at få sat stor offentlig fokus på udviklingspolitikken - et politisk område der ellers ikke plejer at fylde meget i medierne og i vælgernes bevidsthed. Og det øgede fokus på området er i høj grad skabt af en stor kommunikationsindsats. Han har udvist engagement, opfindsomhed og en debativer, som har smittet af på vælgerne hele vejen igennem medierne.

Men Søren Pind har ikke kun været en stærk kommunikatør som minister. Han har også bevaret parti-kasketten på og er en af regeringens mest synlige politikere. Brandet Pind er nærmest i konstant hed debat med oppositionen og forskellige meningsdannere, og selvom han ofte tager alle kneb i brug, er hans debatform for det meste krydret med en god portion humor og selvironi.

Fakta

Søren Pind, født 20. november 1969 i Herning, søn af tandlæge Torben Pind og fysioterapeut Jytte Pind.

Parlamentarisk karriere
Minister for udviklingsbistand fra 23. feb. 2010.
Folketingsmedlem for Venstre i Københavns Storkreds fra 13. nov. 2007.
Folketingsmedlem for Venstre i Østre Storkreds fra 8. feb. 2005 til 13. nov. 2007.
Midlertidigt folketingsmedlem for Venstre i Bornholms Amtskreds fra 26. maj. 1997 til 1. jun. 1997.
Midlertidigt folketingsmedlem for Venstre i Bornholms Amtskreds fra 13. dec. 1994 til 19. dec. 1994.
Kandidat for Venstre i Østerbrokredsen fra 2002.
Kandidat for Venstre i Rønnekredsen fra 1991 til 1998.
Kandidat for Venstre i Aakirkebykredsen fra 1991 til 1998.


Uddannelse og erhverv
Cand.jur., Københavns Universitet, 1997.
Student, Bornholms Amtsgymnasium, 1988.

Manuduktør i statsret, Københavns Universitet, fra 1999 til 2005.


Tillidshverv (udvalg)
Medlem af Venstres Ungdoms landsstyrelse 1986-1988 og 1989-1991 og Venstres Ungdoms forretningsudvalg 1989-1991. Medlem af Københavns Borgerrepræsentation fra 1994. Borgmester for bygge- og teknikforvaltningen i Københavns Kommune 1998-2005.


Kilde: ft.dk
Ting-Prisen 2010 går til udviklingsminister Søren Pind (V) for hans evne til at kommunikere sin politik klart til vælgerne.
Ting-Prisen 2010 går til udviklingsminister Søren Pind (V) for hans evne til at kommunikere sin politik klart til vælgerne. Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk

Derudover har Søren Pind - som en af de eneste politikere - gjort brug af de sociale medier på en begavet måde. Han formår at bruge de sociale medier som afsæt til at få flyttet historier over i massemedierne. Og han går som en af de eneste politikere i en nærmest utrættelig dialog med de mange brugere på sin blog og Facebook-profil."

Bag Ting-Prisen er en komité, der består af cand.comm. Rasmus Jønsson, politisk analytiker Niels Krause-Kjær samt Altinget.dks udgiver Rasmus Nielsen. Med prisen følger en bronzestatue af den danske billedhugger Pontus Kjerrman.

Frihed
Om sit forhold til kommunikation siger 40-årige Søren Pind i anledning af prisen:

Selvom han ofte tager alle kneb i brug, er hans debatform for det meste krydret med en god portion humor og selvironi.

Pris-komiteen
Altinget.dk

"I H.C. Andersens fædreland er det svært at være sig selv. Efter 20 års omtale i medierne blev mine vælgere forhåbentlig vaccineret mod, hvor vanskelig jeg åbenbart er. De sociale medier kom som en gave fra himlen, for nu kan jeg kommunikere direkte med folk, som selv kan danne deres mening om mig.

<img align="left" src="@nyimg=3784@" /><i>Søren Pind i korridoren med den ven, der gjorde ham til minister (foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk).</i><p />

Da jeg så blev udviklingsminister, lovede jeg mig selv at ramme alt politik ind i ordet frihed. Den fattige er f.eks. frataget friheden til at gøre noget ved sin situation. I regeringens nye strategi for udviklingsbistand indgår ordet frihed 67 gange mod 6 gange i den gamle strategi".

Tidligere modtagere af Ting-Prisen er Lene Espersen (K), Helle Thorning-Schmidt (S), Villy Søvndal (SF), Pia Kjærsgaard (DF), Morten Østergaard (R) og Bertel Haarder (V).

Redaktionen

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00