Sophie Løhde kræver svar i ambulancesag

SUNDHED: Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) kontakter nu firmaet Bios, der skal stå for ambulancekørsel i Region Syddanmark fra september. Ministeren er bekymret for, om Bios er klar til at overtage opgaven. 

Sophie Løhde går nu ind i ambulancesagen i Region Syddanmark. 
Sophie Løhde går nu ind i ambulancesagen i Region Syddanmark. 
Sine Riis Lund

Om mindre end en måned overtager hollandske Bios ambulancekørslen fra Falck i størstedelen af Region Syddanmark.

Flere politikere og eksperter har dog udtrykt bekymring for, om Bios bliver klar til opgaven. Selskabet mangler stadig omkring 200 reddere for at nå op i nærheden af de 558 fuldtidsstillinger, som regionen betegner som ideelt. Det på trods af at selskabet har forsøgt at hverve reddere i både ind- og udland.

Nu går sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) ind i sagen, skriver Politiken.

"Det er fuldstændig afgørende, at regionens borgere kan være helt trygge ved, at de også efter 1. september kan blive kørt til sygehuset i en ambulance, hvis de for eksempel pludselig bliver ramt af et hjertestop. Den senere tids medieomtale har stillet spørgsmålstegn ved, om Bios er klar til at overtage ansvaret for ambulancekørslen om mindre end en måned. Jeg vil på den baggrund bede mit ministerium tage kontakt til Region Syddanmark for at få en status på, hvordan det skrider frem med tilrettelæggelsen af den fremtidige ambulancekørsel i regionen," lyder det i en e-mail fra ministeren til Politiken.

Bios: Vi er klar
På grund af usikkerheden har Bios måttet fremlægge vagtplanen for september for regionen, der anerkender, at planen for den første måned hænger sammen, fordi Bios supplerer med timelønnede reddere og overarbejde.

Det er et år siden, at selskabet Bios fra Holland vandt udbuddet over Falck, der sidder på ambulancekørslen i stort set hele Danmark.

Bios direktør Morten Hansen understreger, at selskabet er klar og endnu er i fuld sving med at ansætte reddere.

Allerede sidste år blev der udtrykt betydelig skepsis over det nye firmas overtagelse af opgaven. På det tidspunkt var det firmaets økonomiske robusthed, der blev sat spørgsmålstegn ved. Fyens Stiftstidende skrev i oktober, at virksomhedens egenkapital var -5,7 millioner kroner.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister, MF (V)
HA (kom.) (CBS 2007)

0:000:00