Støjberg afliver Sjelles reform-iver

REFORMER: Konservative træder igen på regeringens ømme tå, når partiets nye arbejdsmarkedsordfører, Helle Sjelle, taler varmt om arbejdsmarkedsreformer. Inger Støjberg afviser blankt.
Inger Støjberg (S) afviser Helle Sjelles (K) ønske om arbejdsmarkedsreformer.
Inger Støjberg (S) afviser Helle Sjelles (K) ønske om arbejdsmarkedsreformer.Foto: Les Kaner
Kristian Aaskov Nielsen

Det er opmuntrende, at vi nu har en statsminister, der tør sætte ambitiøse mål for det danske samfund. Men de flotte og lovende ord forpligter. Det er blevet reformtid.

Helle Sjelle (K)
Formand for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg og arbejdsmarkedsordfører

I dagens debatindlæg på Altinget | Arbejdsmarked taler den konservative arbejdsmarkedsordfører og udvalgsformand, Helle Sjelle, om, at tiden er kommet til arbejdsmarkedsreformer. Dermed forsætter de Konservatives sololøb i regeringen.

"Det er egentligt meget enkelt: Uden arbejdsmarkedsreformer vil antallet af selvforsørgende danskere falde, mens stadig flere vil komme til at leve af offentlig forsørgelse. Det vil betyde faldende skatteindtægter og dermed en forringelse af de offentlige velfærdsydelser, som vi alle ønsker at bevare," skriver den konservative politiker.

Hun synes at spore en åbning hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han til Venstres landsmøde talte om, at et højt arbejdsudbud skulle på dagsorden.

"Det er opmuntrende, at vi nu har en statsminister, der tør sætte ambitiøse mål for det danske samfund. Men de flotte og lovende ord forpligter. Det er blevet reformtid," skriver Helle Sjelle.

Reformer ikke aktuelt
Men hvis Helle Sjelle så en åbning hos statsministeren, lukker beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) den lige så hurtigt igen.

"Regeringens fokus er ubetinget på at styre Danmark sikkert gennem krisen. Derfor er spørgsmålet om reformer ikke aktuelt," siger Inger Støjberg i et skriftligt svar til Altinget | Arbejdsmarked.

Hun påpeger, at regeringen allerede har taget en række initiativer.

"Vi har lagt en klar strategi, der blandt andet indebærer en ungepakke på 2,3 milliarder kroner. Og netop nu er vi i fuld gang med at forhindre, at en større bølge af danskere bliver langtidsledige," siger Inger Støjberg.

Med udmeldingen holder Helle Sjelle fast i den linje, som hendes partiformand Lene Espersen startede i januar. Her foreslog Lene Espersen, at velfærdsforliget fra 2006 skulle genåbnes.

Et forslag, som både finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og Dansk Folkeparti blankt afviste.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Helle Sjelle

Public affairs-konsulent, Hjerteforeningen, rådmand (M) og næstformand, By- og erhvervsstrategisk udvalg, Frederiksberg Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

0:000:00