Tesfaye bliver socialdemokrat

SKIFT: Den tidligere SF-næstformand Mattias Tesfaye har meldt sig ind i Socialdemokratiet.
Tesfaye går foråret i møde som socialdemokrat.
Tesfaye går foråret i møde som socialdemokrat.Foto: Ole Toft/Altinget.dk
Anders Jerking

Mattias Tesfaye har meldt sig i i Socialdemokratiet.

"Har trykket på knappen. Er nu medlem af Socialdemokraterne. Og kan se håndbold med god stemning i maven," skriver han på sin Twitter-profil.

På Facebook skriver Tesfaye mere uddybende:

"Kære Facebook-venner

I dag er det 15 år siden, jeg meldte mig ind i murersvendenes fagforening (nu kaldet 3F). Siden dengang har jeg mødt masser af gode kolleger i mit faglige og politiske arbejde, som drillede mig med, at jeg nok skulle blive socialdemokrat, når jeg blev ældre. Jeg svarede altid stædigt og benægtende: Aldrig!

Derfor indrømmer jeg gerne, at det piner mig en smule, at alle de gam...le drenge nu har fået ret.

Siden jeg stoppede som næstformand i SF, har jeg brugt tiden på, at diskutere politik med gamle venner, familie og kolleger fra byggebranchen, og jeg er ikke i tvivl længere: Jeg er socialdemokrat, og har derfor meldt mig ud af SF og ind i Socialdemokratiet.

Til mine med-socialdemokrater vil jeg sige: Jeg er stolt af at blive en del af jeres fællesskab, og melder mig ind med ydmyghed og dyb respekt for partiets historie og den vanskelige situation vores bevægelse står midt i. Mange danskere har berettiget høje forventninger til socialdemokraternes arbejde for at sikre beskæftigelse, en sund økonomi og en styrkelse af velfærdsstaten. Hvis jeg kan bidrage på nogen måde, står jeg altid til rådighed.

Til SF'erne vil jeg sige: I har et godt parti, med mange dygtige politikere - men det er ikke mit parti. De mange af jer der kender mig, vil formentlig heller ikke være overrasket over min beslutning. Jeg forlader partiet uden bitterhed, og med enorm respekt for SF's arbejde i regeringen, som jeg mener er undervurderet i den offentlige debat.

Til alle dem, der kender min omtumlede partihistorie, og nu vil hævde, at jeg ender med at lave en 'Karen Jespersen' og ender i Venstre eller DF, vil jeg sige: Skal vi vædde?

Til journalisterne vil jeg sige: Nu er der håndbold-finale - så jeg tager ikke telefonen og har desuden ingen kommentarer.

Alt det bedste

Mattias Tesfaye
Medlem af socialdemokraterne i 4. Kreds, Sundbyøster

PS: Til mine murervenner vil jeg sige: Det varer ikke længe, før jeg skal bruge noget arbejde. Så opstår der en ledig plads i skuret til en kollega, der er lidt ude af træning, må I endelig ringe :-)"

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00