Tidligere Nationalbank-direktør er død

DØDSFALD: I en alder af 91 år er den tidligere direktør for Nationalbanken Erik Hoffmeyer død.

Med 29 år på posten blev Erik Hoffmeyer verdens længst siddende nationalbankdirektør. Nu er han død, 91 år gammel.
Med 29 år på posten blev Erik Hoffmeyer verdens længst siddende nationalbankdirektør. Nu er han død, 91 år gammel.Foto: Linda Kastrup/Scanpix
Line Jenvall

Erik Hoffmeyer, der sad i den fornemme stol som direktør for Nationalbanken i næsten 30 år frem til 1994, er gået bort.

Det oplyser hans familie til Politiken.

Erik Hoffmeyer blev 91 år gammel og er ikke bare den længstsiddende Nationalbankdirektør i Danmark, men også i resten af verden. Han blev udnævnt til posten i 1965 i en alder af bare 40 år og forlod den først, da han blev pensioneret.

Størstedelen af hans karriere tilbragte han i Nationalbanken, hvor han blev ansat som nyuddannet cand.polit. i 1951. Sideløbende med sit job her forfattede han en doktorafhandling om manglen på dollar og den amerikanske udenrigshandel, og han fik titel af professor i nationaløkonomi i 1959, kun 39 år gammel. Siden 1998 har han været adjungeret professor i nationaløkonomi ved Syddansk Universitet.

Erik Hoffmeyer var dog også engageret i arbejde uden for den finansielle sektor. Han var i en årrække præsident for Psykiatrifonden og formand for Dansk Alzheimerforenings Forskningsfond, og derudover har han været indehaver af en række bestyrelsesposter i den danske medieverden, blandt andet i Politikens Fond og A/S Politiken Holding.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00