Transportministeren i samråd: ”Jeg ved ikke, hvad løsningen er på vores kollektive mobilitetsproblemer”

Transportminister Thomas Danielsen (V) er stadig forsigtig med at komme med løsninger på udfordringerne i den kollektive trafik, før der ligger en rapport fra det nedsatte ekspertudvalg. Se uddrag fra samråd om krisen i den kollektive trafik i videoen ovenfor.

Albert Andsager Klingenberg

Det var en ærlig transportminister, der tirsdag eftermiddag var kaldt til samråd i Transportudvalget.

Transportminister Thomas Danielsen (V) blev her bedt om at forholde sig til stigende billetpriser på offentlig transport og lukning af busruter.

"Når jeg bliver spurgt direkte til, hvad gør vi så, så har jeg svaret adskillige gange, at jeg ved det ikke," sagde ministeren.

Udfordringen er blevet beskrevet som en negativ spiral, hvor stigende priser på den kollektive trafik, et lavere antal brugere og lukning af busruter gensidigt forstærker hinanden.

På trods af, at ministeren anerkender visse problemer med den kollektive trafik, er han forsigtig med at komme med sine bud på løsninger, før der er kommet en afrapportering fra det ekspertudvalg, han nedsatte sidste år.

Deres arbejde forventes at være færdigt inden udgangen af 2024.

"Ekspertudvalget kommer med nogle anbefalinger. Kan vi så ikke gøre noget indtil da? Jo, selvfølgelig, hvis der er en lavthængende frugt," lød det fra ministeren. 

Selvom han vil vente på ekspertudvalget, før han skrider til politisk handling, understregede han, at der ikke er tale om en syltekrukke

”Jeg er træt af, at nogle antyder, at det skulle være en syltekrukke. Det er bare en ærlig indrømmelse af, at jeg ikke ved, hvad løsningen er på vores kollektive mobilitetsudfordringer." 

0:000:00