Troels Lund mister sin spindoktor

SPIN-NYT: Den nyslåede beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen (V), skal finde en ny særlig rådgiver, efter hans nuværende, Frank Laybourn, har fået nyt job. 

Foto: Uffe Weng/Scanpix
Cecilie Gormsen

Minister Troels Lund Poulsen (V) skal ikke bare vænne sig til et nyt arbejdsområde, efter han i mandags skiftede Erhvervs- og Vækstministeriet ud med Beskæftigelsesministeriet – han skal også finde en ny særlig rådgiver.

Hans nuværende rådgiver, Frank Laybourn, har nemlig pr. 1. januar fået nyt job som direktør for public affairs i kommunikationshuset Lead Agency. Her skal han styrke og udvikle kommunikationshusets arbejde med lobbyisme og politikskabelse på tværs af sektorer og kunder. 

Læs også: Toppolitikere mister spindoktorer

Ifølge Lead Agencys nye PA-direktør passer han godt ind i kommunikationshuset. 

Frank Laybourn.
Frank Laybourn. Foto: Lead Agency

”Jeg har valgt Lead Agency, og Lead Agency har valgt mig, fordi vi sammen kan og vil løfte barren for måden at tænke, udvikle og arbejde med public affairs og lobbyisme på. Min erfaring, LEAD Agencys succes og vækst samt en fælles passion for samfundet er i min bog et solidt fundament for et samarbejde, som jeg ser meget frem til,” siger Frank Laybourn i en pressemeddelelse.

"En enorm kapacitet"
Frank Laybourn har tidligere været chefkonsulent for Venstre på Christiansborg, chefkonsulent i DI's ledelsessekretariat og erhvervspolitisk chef i Foreningen Rådgivende Ingeniører. Derudover har Frank Laybourn også været ansat ved medicinalvirksomheden GlaxoSmithKline. I juli 2015 blev han ansat som særlig rådgiver for Troels Lund Poulsen, der netop var blevet erhvervs- og vækstminister efter magtskiftet. 

Lead Agencys direktør, Søren Kaster, glæder sig over ansættelsen af den nye PA-direktør. 

”Frank er et særdeles sympatisk menneske, der kommer til at passe godt ind i vores fælleskab, og en enorm kapacitet inden for især politisk kommunikation, politikskabelse og interessevaretagelse. Hertil kommer et meget bredt kendskab til erhvervslivet, så vi er forventningsfulde og stolte over, at han nu bliver en del af det voksende hold her hos Lead Agency,” siger Søren Kaster.

Læs også: Søren Papes rådgiver stopper

Onsdag meddelte Søren Pape Poulsens (K) rådgiver, Alexander Tolstrup, at han har takket nej til at følge med Pape over i Justitsministeriet, hvor K-formanden er blevet justitsminister.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Kaster

Stifter, Lead Agency
journalist (DJH 1980), Harward Business School 2017

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

0:000:00