Udflytning skaber problemer for Energiklagenævnet

BEMANDING: Udflytningen af Energiklagenævnet fra København til Viborg har givet bemandingsproblemer og længere sagsbehandlingstider. Vi er under pres, erkender nævnets fungerende formand.

Afstanden til København er blevet længere for Energiklagenævnet. Sagsbehandlingstiderne er indtil videre også blevet længere.
Afstanden til København er blevet længere for Energiklagenævnet. Sagsbehandlingstiderne er indtil videre også blevet længere.Foto: /ritzau/Lasse Kristensen
Morten Øyen

Klagere til Energiklagenævnet må væbne sig med tålmodighed.

Sagsbehandlingstiden i nævnet, der er klageinstans for Energitilsynet, er nemlig blevet længere end normalt, oplyser nævnets fungerende formand, professor Ole Gram Mortensen, til Dansk Energis nyhedsbrev.

Det skyldes først og fremmest, at alle nævnets jurister sagde op, efter regeringen annoncerede Energiklagenævnet skulle flytte til Viborg. Sidenhen har flere af de nyansatte også sagt op for at søge job i København.

”Nævnet er under pres,” erkender Ole Gram Mortensen til Dansk Energis nyhedsbrev og uddyber:

I mange af de aktuelle sager er der mange penge på spil for de involverede parter, så det kan få alvorlige konsekvenser, hvis sagerne trækker i langdrag.

Dorte Gram
Chefkonsulent, Dansk Energi

”Vi har naturligvis svært ved at finde folk med erfaring fra energisektoren. Vi har nu ansat nogle ihærdige og dygtige yngre mennesker, men vi må i en periode leve med en mindre effektiv sagsbehandling.”

Minister er opmærksom på "flaskehals"
Sammenlægningen af sekretariatsbetjeningen fra en række nævn (i Nævnenes Hus i Viborg) har også givet udfordringer, da flere nu deles om ressourcerne, mener han.

Den fungerende formand fik for nyligt på konferencen Det Frie Energimarked mulighed for at skitsere situationen for energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) og spurgte i den forbindelse ministeren, om ministeren vil sikre ”den bemanding, vi havde tidligere”.

”Vi er opmærksomme på, at der er ved at opstå en flaskehals,” lød svaret fra ministeren ifølge Dansk Energis nyhedsbrev.

Branche er bekymret
Hos Dansk Energi er man bekymret over de længere sagsbehandlingstider i Energiklagenævnet.

Her opfordrer man ministeren til at sikre, at nævnet har de nødvendige ressourcer og faglighed til at sikre en ordentlig forvaltning.

”Det er vigtigt, at klagenævnet har de fornødne kompetencer og i et vist tempo er i stand til at afprøve Energitilsynets sager. I mange af de aktuelle sager er der mange penge på spil for de involverede parter, så det kan få alvorlige konsekvenser, hvis sagerne trækker i langdrag," siger chefkonsulent Dorte Gram fra Dansk Energi.

Næste år vil regeringen fremlægge et forslag til at flytte flere statslige arbejdspladser ud. I finanslovforslaget for 2018 har regeringen afsat 150 millioner kroner til opgaven.

Venstrefolk og Dansk Folkeparti har helt konkret peget på blandt andre Bygningsstyrelsen, Erhvervsstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og Energitilsynet som udflytningspotentialer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00