Udvalg: Assistent brugte halvdelen af arbejdstid på Holst-valgkamp

MODVIND: Region Syddanmarks forretningsudvalg skærper kritikken af Carl Holsts brug af sin personlige assistent.

Foto: Linda Kastrup/Scanpix
Cecilie Gormsen

Region Syddanmark skønner, at Carl Holsts personlige assistent, Christian Ingemann Nielsen, brugte mindst halvdelen af sin arbejdsindsats på Carl Holsts valgkamp.

Sådan lyder det efter et møde i regionens forretningsudvalg mandag aften. På mødet, hvor sagen om Carl Holsts personlige assistent blev behandlet, var blandt andet Marianne Mørk Mathiesen (LA) tilstede.

"Vi har været til orientering i dag, og her er der gennemgået omkring 800 af Christians Ingemann Nielsens emails fra valgperioden. Man skønner, at halvdelen er relateret til valgkampen. Man skønner samtidig, at en meget lille del af Ingemans tid er brugt på projektet ’Smart velfærd’," siger Marianne Mørk Mathiesen til TV 2.

Kraftige indicier
På mødet vedtog et enigt forretningsudvalg derfor enkelte ændringer i ordlyden på redegørelsen, så der i redegørelsen nu findes "kraftige indicier" på, at Carl Holsts personlige assistent er blevet brugt til at føre valgkamp.

Regionen satte en redegørelse i gang, efter det kom frem, at Christian Ingemann Nielsen agerede personlig assistent for Carl Holst under valgkampen, hvor Carl Holst var regionsrådsformand i Region Syddanmark. Holst hev efter valget Ingemann med som særlig rådgiver i Forsvarsministeriet. 

I en mail til TV 2 fortæller forsvarsministeren, at der ikke er nogen, som mere end ham ønsker at komme til bunds i sagen, og at han derfor har aftalt med Statsforvaltningen, at han "naturligvis vil samarbejde fuldt ud med Tilsynets undersøgelse - og at jeg stiller alt materiale til rådighed for dem, som de har brug for - og at de herunder også får fuld adgang til min private valgkampsmail." Han afventer nu Statsforvaltningens undersøgelse.

Råd: Stor alvor
I en pressemeddelelse mandag aften gør regionsrådet det klart, at man ser med stor alvor på sagen:

"Regionsrådet ser med stor alvor på sagen vedrørende spørgsmålet om, hvorvidt en tidligere ansat i Region Syddanmark har ydet bistand til tidligere regionsrådsformand Carl Holst i forbindelse med dennes valgkamp."

"Regionsrådet har fået yderligere indicier herpå. Regionsrådet ser frem til afslutningen af Statsforvaltningens undersøgelser."

Carl Holst har tidligere erkendt, at Ingemann var assistent for ham, da Holst sad som regionsrådsformand, men har afvist, at Christian Ingemann Nielsen har "været ansat til at føre valgkamp". 

Region Syddanmarks redegørelse sendes nu videre til Statsforvaltningen, der tidligere på måneden gik ind i sagen om forsvarsminister Carl Holst og hans rådgiver Christian Ingemann Nielsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00