Ugens profil: Gadeidrætten har fået vigtige skulderklap, men prioriteres stadig ikke på samme niveau som andre tilbud

Jeg klappede, da kulturministeren lavede sin kulturpolitiske redegørelse, hvor han nævnte gadeidrætten som et eksempel på en selvorganiseret idræt, der gør en forskel, lyder det fra Jacob Bruun, tidligere rådgiver for Lars Løkke Rasmussen og ny i bestyrelsen hos Game. 

Hvis vi vil højne den
mentale og fysiske folkesundhed blandt flere grupper i samfundet, skal vi
erkende, at gadeidræt udgør et godt supplement til foreningsidrætten, mener
Jacob Bruun, der er tidligere særlig rådgiver for Lars Løkke.
Hvis vi vil højne den mentale og fysiske folkesundhed blandt flere grupper i samfundet, skal vi erkende, at gadeidræt udgør et godt supplement til foreningsidrætten, mener Jacob Bruun, der er tidligere særlig rådgiver for Lars Løkke.Foto: Presse
Lærke Møller Hansen

At styrke den fysiske og mentale folkesundhed er en af idrættens fornemmeste opgaver.

Men langt fra alle bliver grebet af sammenholdet i den lokale håndboldklub eller svømmehallen.

I den forbindelse udfylder selvorganiserede idrætter som gadeidrætten et vigtigt hul, da den favner andre målgrupper.

Sådan lyder det fra Jacob Bruun, der er nyvalgt bestyrelsesmedlem i organisationen Game og er tidligere særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen (V).

”Gadeidrætten har ry for at kunne aktivere nogle grupper, der ikke er en del af den etablerede foreningsidræt, eller som ikke er stærkt repræsenterede i hvert fald,” siger han.

Mød Jacob Bruun her.

{{toplink}}
Læs også

”Jeg har lært Game at kende gennem mine to piger, som spiller basket. Desuden har jeg bemærket, hvordan der opstår nogle ret unikke fællesskaber, når børn og unge samles omkring nogle lidt friere rammer. Det er ikke kun Game, der kan facilitere det. Det findes mange steder rundt omkring.

Jeg håber på, at jeg på en eller anden måde kan hjælpe Game med at skabe en større forståelse for eller erkendelse af, at der igennem gadeidrætten bliver skabt nogle stærke værdier, som ikke bare har værdi for den enkelte, men som også gør en forskel for samfundet.”

”Det handler måske i virkeligheden om, hvorfor Game har spurgt, om jeg havde lyst til at være en del af bestyrelsen.

Ugens profil

Hver uge møder Altinget Idræt én af landets sportsprofiler.

Ikke dem, der står på podiet med medaljerne – men dem, der hver dag arbejder i kulisserne for, at andre kommer til at stå der. Dem, der knokler for at holde maskinhjulene i de danske sportsfællesskaber i gang.

Hvordan er deres hverdag? Hvilke udfordringer møder de? Og hvad mener de, der skal til, for at vi kan styrke dansk idræt?

Kender du én, der skal være ugens sportsprofil? Så send gerne en mail til [email protected]

Jeg tror, at jeg kan bidrage med at skabe en lidt større forståelse for den værdi, som gadeidrætten i virkeligheden skaber for os som samfund.

0:000:00