Ung journalist bliver ny politisk redaktør på Berlingske

JOBNYT: 24-årige Kasper Kildegaard bliver ny politisk redaktør hos Berlingske ved årsskiftet.

Foto: Erik Refner/Scanpix
Emma Qvirin Holst

De unge kræfter tager over hos Berlingske, når 24-årige Kasper Kildegaard Sørensen til nytår bliver ny politisk redaktør og daglig leder af avisens Christiansborg-redaktion.

”Det er en enormt interessant opgave for en person, der elsker at beskæftige sig med politisk journalistik. Og jeg er selvfølgelig både stolt og meget glad for, at jeg er blevet spurgt, om jeg kunne tænke mig at tage over, når min nuværende redaktør, Michael Bjerre, stopper ved årsskifte,” siger Kildegaard.

Han overtager redaktørstolen efter Michael Bjerre, der i det nye år rejser til Washington for at blive Berlingskes USA-korrespondent.

Bjerre har været på Berlingske siden 1996 og har tidligere været London-korrespondent, søndagsredaktør og leder af avisens gravergruppe. Han har været politisk redaktør siden august 2014.

Fortsætter den journalistiske kurs
Kasper Kildegaard har været ansat på Berlingskes Christiansborg-redaktion siden december 2013. Berlingskes politiske dækning vil ikke ændre sig med ham ved roret, lyder det fra den kommende politiske redaktør, som ser frem til at videreføre Michael Bjerre og redaktionens arbejde:

”I al væsentlighed er det mit job er at videreføre det arbejde, som vi allerede gør og gør godt - nemlig at lave dagsordenssættende og perspektivrig politisk journalistik, som gør danskerne klogere og engagerede, og som gør, at folk får indblik i, hvad der foregår i dansk politik,” siger han.

Selvom han allerede er dybt begravet i det politiske stof, så bliver det nyt for ham at indtræde i en lederrolle.

”Jeg kan ikke lyve mig hverken ældre eller yngre, end jeg er. Det er selvfølgelig usædvanligt tidligt at få det her job. Det politiske stof kender jeg rigtig godt, men lederrollen er selvfølgelig noget nyt for mig, og det er jeg meget ydmyg overfor,” siger Kasper Kildegaard og tilføjer, at han ser frem til sine opgaver som leder.

Kasper Kildegaard er født i 1991 og er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i starten af 2014. I løbet af studietiden var han også et år i praktik hos Berlingske, hvor han var på henholdsvis Business og Christiansborg-redaktionen.

Det er ikke første gang, at Berlingske har udnævnt en ung politisk redaktør. Avisens tidligere chefredaktør, Lisbeth Knudsen, blev også politisk redaktør som 24-årig i 1977.

Opdateret 12.30 med kommentarer fra Kasper Kildegaard. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00