Vælgerne: Thorning er bedst til udlændingepolitik

MÅLING: Danskerne har større tiltro til Helle Thorning-Schmidts evner, når det kommer til udlændingepolitik, end de har til Lars Løkke Rasmussens.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Cecilie Gormsen

Helle Thorning-Schmidt er bedre til at føre udlændingepolitik end Lars Løkke Rasmussen. Det viser en ny meningsmåling fra Wilke.

I den måling foretaget for Jyllands-Posten svarer 39,6 procent af de adspurgte, at Helle Thorning-Schmidt er bedst til udlændingepolitik, mens 33,9 svarer Lars Løkke Rasmussen. 26,5 svarer ved ikke. 

Traditionelt er udlændingepolitikken et område, hvor blå blok vurderes at stå stærkest. Den nye måling undrer derfor Inger Støjberg, som anklager Thorning for at føre falsk kampagne på stramninger.

»I sidste ende tror jeg ikke, man kommer langt med at forsøge at bilde danskerne ind, at man har strammet, når man reelt ikke har,« siger Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

1.000 repræsentativt udvalgte er i målingen blevet bedt om at vurdere, om Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen er bedst til at håndtere en række forskellige emner. Målingen viser, at Lars Løkke Rasmussen er bedst til økonomi- og retspolitikken, mens vælgerne vurderer, at Helle Thorning-Schmidt er bedst til velfærd, uddannelse og sundhed. 

Wilke har i målingen også spurgt om, hvorvidt bilagssagerne og anklagerne om løftebrud har betydning for vælgernes vurdering af Løkke og Thorning som statsministerkandidater. Her svarer 65,3 procent, at bilagssagerne har betydning for vurderingen af Løkke, mens 39,7 procent har løftebrud med i deres vurdering af Thorning.

I modsætning til udlændingspørgsmålet kommer bilagssagernes betydning hos vælgerne ikke bag på Venstres politiske ordfører. Inger Støjberg peger på, at hun "slet ikke er i tvivl" om, at mediernes dækning af Lars Løkke Rasmussens bilagssager har sat sig i vælgernes bevidsthed.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00