Vestager bliver Danmarks EU-kommissær

JOBSKIFTE: De Radikales leder Margrethe Vestager bliver Danmarks næste EU-kommissær. Det afslører statsminister Helle Thorning-Schmidt ved et topmøde i Bruxelles.

Margrethe Vestager (R) bliver Danmarks næste EU-kommissær. Hun er lovet en tung økonomisk post, melder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).
Margrethe Vestager (R) bliver Danmarks næste EU-kommissær. Hun er lovet en tung økonomisk post, melder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Statsminister Helle Thorning-Schmidt sender De Radikales politiske leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, til Bruxelles de næste fem år.

Det sker for at sikre Danmark en vigtig post i den næste EU-Kommission.  

"Hun er et stærkt kort for Danmark, og jeg forventer mig meget af hende," sagde statsministeren fra et topmøde i Bruxelles lørdag nat.

Portefølje kendes ikke
Thorning vil ikke løfte sløret for, præcis hvad det er for et job, Kommissionens kommende formand Jean-Claude Juncker har lovet Vestager. Men hun understreger, at det er en vigtig opgave, der venter den nye danske kommissær.

"Det er en tung post, som vi gerne vil have. Det er en post, som svarer til hendes erfaringer og hendes politiske kvalifikationer," sagde Thorning.

Statsministeren vil heller ikke afsløre, hvem der skal afløse Vestager på posten som økonomi- og indenrigsminister.

"Der vil være en rokade en af de kommende dage," siger hun.

Østergaard er kronprins
Margrethe Vestager forlader posten som politisk leder for De Radikale, før hun tager til Bruxelles.

Meget peger på, at det bliver skatteminister Morten Østergaard, der køres i stilling som hendes arvtager.

Allerede i en pressemeddelelse fra partiets sommermøde tidligere i august pensles det ud, at det netop er ham, der er stedfortræder på denne post.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

0:000:00