Video: Løkke og Frederiksen skærpede retorikken i DI-duel

DUEL: "Alle kan holde en flot tale i New York" og "argumenter der hører til på lossepladsen". Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) duellerede på den rette vej for Danmarks fremtid på Dansk Industris årlige topmøde. Se et sammenklip af talerne her.

Foto: /ritza/Lars Krabbe
Toke Gade Crone KristiansenHenrik Axel Lynge Buchter

Det lød som en forsmag på valgkampen, da statsministeren og statsministerkandidaten tirsdag talte til det samlede danske erhvervsliv ved Dansk Industris topmøde.

Under temaet “Hva’ nu Danmark?!” pegede de to partiledere på den vej, de mener, at Danmark skal gå for at få den bedste fremtid.

Lars Løkke Rasmussen advarede særligt mod at lade sig overbevise af den “falske modsætning”, “som oppositionen ofte tager i brug”, når de sætter skattelettelser op som alternativet til velfærd.

"Det er et ekko af noget, man har hørt før," lød det fra statsministeren, der sagde, at skattelettelserne "jo øger beskæftigelsen".

Han opfordrede derudover oppositionen til helt at droppe at sætte skattelettelser og velfærd op som et valg mellem det ene og det andet.

"De falske forudsætninger hører til på lossepladsen," sagde han.

Den opfordring lød det ikke umiddelbart til, at Mette Frederiksen tog imod. Hun slog derimod på, at Danmark ikke har behov for politikere, “der taler sådan til og om hinanden.”

De kunne dog enes om, at landets midler ikke bare skal brændes af hurtigst muligt, men i stedet investeres, så de hjælper mest på de udfordringer, Danmark står over for i fremtiden.

Se sammenklippet ovenover.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00