Yahya Hassan ekskluderet fra Nationalpartiet

FARVEL: Nationalpartiet ekskluderede tirsdag aften Yahya Hassan fra partiet. Det sker på baggrund af den seneste tids tumult, fortæller partiformanden. 

Digteren Yahya Hassan er fortid i Nationalpartiet, efter partiet ekskluderede ham tirsdag aften. 
Digteren Yahya Hassan er fortid i Nationalpartiet, efter partiet ekskluderede ham tirsdag aften. Foto: Simon Skipper/Scanpix
Cecilie Gormsen

Yahya Hassan er blevet ekskluderet af Nationalpartiet. Det oplyser partiet på Facebook. 

"Hovedbestyrelsen har her til aften holdt et ekstraordinært møde omkring vores kandidat Yahya Hassan. Bestyrelsen har besluttet at ekskludere Yahya Hassan fra Nationalpartiet," skriver partiet. 

 

Hovedbestyrelsen har her til aften holdt et ekstraordinært møde omkring vores kandidat Yahya Hassan. Bestyrelsen har...

Posted by Nationalpartiet on Tuesday, 9 February 2016

Ifølge Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, virker det ikke til, at det er politik, som fylder mest i Yahya Hassans hoved lige nu.

"Vi vil som parti gerne samle og ikke splitte, og vil gerne gøre op med fordommene om, at folk, der er lidt brunere i huden end gennemsnitsdanskeren, også er ballademagere. Derfor er det svært at have en med i partiet, som hele tiden ryger ud i noget, der skaber negativ omtale," siger Kashif Ahmad til DR.

Den 20-årige digter blev ifølge Ekstra Bladet tirsdag anholdt og sigtet for at have kørt i bil i narkopåvirket tilstand.

Men selvom Yahya Hassan ikke er blevet kendt skyldig i noget, fastholder Nationalpartiet ekskluderingen. Kashif Ahmad peger på, at det ikke kun er tirsdagens episode, men at der gennem længere tid har været historier i medierne, som er uforenelige med Nationalpartiet. 

Et yahyahassansk farvel
Yahya Hassan var tirsdag aften igennem på TV 2 News for at fortælle om ekskluderingen. I interviewet fortalte han blandt andet, at han føler sig chikaneret af politiet. Tv-værten fik dog ikke et ord indført under interviewet, og seancen sluttede ved at Yahya Hassan tog sin mikrofon af, rejste sig og forlod studiet. 

Selv skriver Yahya Hassan på Facebook, at han nu frivilligt melder sig ud og fremover vil bruge sin tid på at skrive digte og dødsannoncer. 

 

Jeg melder mig ud af Nationalpartiet. Fra i aften skriver jeg kun digte og dødsannoncer

Posted by Yahya Hassan on Tuesday, 9 February 2016

  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Yahya Hassan

Digter, debattør

0:000:00