Yahya Hassan overfaldet i København

OVERFALD: Digter og politiker Yahya Hassan blev natten til lørdag overfaldet i det indre København. 

Yahya Hassan blev i weekenden overfaldet i København. Her ses han sammen med Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad. 
Yahya Hassan blev i weekenden overfaldet i København. Her ses han sammen med Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad. Foto: Nationalpartiet
Cecilie Gormsen

Natten til lørdag blev Nationalpartiets nyslåede politiker Yahya Hassan overfaldet i København.

Det oplyser Nationalpartiet på sin facebookside, hvor formand Kashif Ahmad kalder overfaldet forstemmende. 

"Det er forstemmende at Yahya ikke kan færdes i fred og uden en overhængende trussel og at det er sket så mange gange. Han har haft smerter og jeg har bedt Yahya om at få hvilet sig i nogle dage. Det er trist for ham og for partiet," siger Kashif Ahmad.

Yahya Hassan blev omringet af flere personer. En af dem hev ham i håret, og en anden slog Yahya Hassan i hovedet med knyttet hånd. Derefter lagde den unge digters livvagter sig sammen med andre personer imellem.

Overfald anmeldes til politiet
Kashif Ahmad oplyser til TV 2 News, at Yahya Hassan har været på skadestuen og fået en skadesanmeldelse. Sagen vil senere i dag blive meldt til politiet, efter de to politikere fra Nationalpartiet har færdiggjort et foredrag på Nørre Gymnasium.

Den 19-årige digter offentliggjorde tidligere i denne måned, at han stiller op for det nystartede Nationalpartiet til folketingsvalget - hvis partiet vel at mærke når at samle de nødvendige vælgererklæringer sammen. Hans mærkesager drejer sig primært om flygtninge- og indvandrerpolitikken.

Selv om Yahya Hassan har sat gang i tilstrømningen af vælgererklæringer, mangler Nationalpartiet ifølge sin hjemmeside dog stadig 11.057 godkendte vælgererklæringer for at nå op på de nødvendige 20.260. 

Dokumentation

BLÅ BOG: Yahya Hassan

Født 19. maj 1995 i Aarhus

Søn af palæstinensiske forældre

Læser på Forfatterskolen i København

Udgav i oktober 2013 sin første digtsamling "Yahya Hassan", hvori han kritiserer sine forældres generation af indvandrere. Alene de to første måneder nåede den op på et oplag på over 100.000 eksemplarer og blev dermed den bedst sælgende debutdigtsamling i danmarkshistorien.

18. november 2013 blev Yahya Hassan overfaldet på Københavns Hovedbanegård. Han har også modtaget adskillige trusler på livet, og han kommer under beskyttelse af PET.

I marts i år blev Yahya Hassan kendt skyldig i at have slået en ung mand i forbindelse med en bytur i Aarhus sidste år. Han idømmes betinget fængsel i fire måneder med to års prøvetid, hvor han ikke må begå noget strafbart. Gør han det, bliver straffen udløst.

7. april 2015 meddeler Yahya Hassan, at han stiller op til Folketinget for Nationalpartiet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Yahya Hassan

Digter, debattør

0:000:00