Året der gik på by- og boligområdet

OVERBLIK: Et boligpolitisk år præget af flygtninge, den evige jagt på billige boliger og et par store reformer går på hæld. Altinget har samlet et overblik.

Erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har begge spillet afgørende roller i dette års by- og boligpolitik. Her præsenterer de omkostningerne ved statens udflytningsplaner.<br>
Erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har begge spillet afgørende roller i dette års by- og boligpolitik. Her præsenterer de omkostningerne ved statens udflytningsplaner.
Foto: Emil Hougaard/Scanpix
Mads Bang

Venstre-regeringen tyvstartede folketingsåret med en boligpolitisk aftale om en grøn boligjobreform, og det var indgangen til et år, hvor by- og boligpolitik har været i centrum på flere områder.

Fire ministre har især sat deres præg på den boligpolitiske debat. Ressortomlægningen i forbindelse med regeringsdannelsen flyttede andelsboliger, erhvervsejendomme og udvikling af landdistrikterne til Erhvevs- og Vækstministeriet og Troels Lund Poulsen (V). Inger Støjberg har haft travlt med andre dele af sit ministerium, men netop integration og flygtninge har sat sit præg på boligområdet.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen fik kun næsten en stor besparelse hentet hjem på boligydelsen, og Karsten Lauritzen i Skatteministeriet har trådt vande i forhold til de skandaleramte ejendomsvurderinger.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00