Almen sektor spiller ud med milliardkrav og tryghedsforslag

BOLIGAFTALE: Den almene sektor spiller ud med to forslag op til efterårets store forhandlinger om en ny boligaftale. De almene boliger skal kunne fortsætte renoveringsboomet uden for de største byer, og sektoren vil have penge til et nyt tryghedssamarbejde.

Bent Madsen, direktør i BL, håber både på at få sine ønsker opfyldt, når politikerne går til forhandlingsbordet - og at et bredt flertal sidder tilbage, når der skal indgåes en aftale. En bred aftale vil give den almene sektor faste rammer i endnu en folketingsperiode. <br>
Bent Madsen, direktør i BL, håber både på at få sine ønsker opfyldt, når politikerne går til forhandlingsbordet - og at et bredt flertal sidder tilbage, når der skal indgåes en aftale. En bred aftale vil give den almene sektor faste rammer i endnu en folketingsperiode.
Foto: Anna-Lene Riber/BL
Mads Bang

Hvis den almene sektor skal følge med det øvrige boligmarked, er der stadig et stort behov.

Bent Madsen
Direktør i BL og formand for Landsbyggefonden

Om kort tid åbner boligminister Carsten Hansen (S) forhandlingerne om en ny boligaftale. Sektoren selv ønsker sig et fast højere milliardbeløb til renoveringer geografisk fordelt.

Samtidig lancerer BL, de almene boligers landsorganisation, ideen om et nyt tryghedssamarbejde på tværs af almene boliger, kommuner, Justitsministeriet og Det Kriminalpræventive Råd.

Boligaftalen, der nu har opbakning fra et bredt flertal af Folketingets partier, udløber i år. Aftalen fastsætter blandt andet loftet for, hvor mange renoveringsprojekter Landsbyggefonden kan støtte.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00