Blå partier vil sløjfe billig-boliglov

BILLIGE BOLIGER: Venstre overvejer, hvordan man kan sløjfe SR-regeringens billig-boliglov. Liberal Alliance presser på for en hurtig tilbagerulning.

Venstres nye boligordfører, Britt Bager, mener, at det er et angreb på den private ejendomsret, når kommunerne kan planlægge med op til 25 procent almene boliger i nye byområder. Derfor vil Venstre ændre loven.<br>
Venstres nye boligordfører, Britt Bager, mener, at det er et angreb på den private ejendomsret, når kommunerne kan planlægge med op til 25 procent almene boliger i nye byområder. Derfor vil Venstre ændre loven.
Foto: Pressefoto
Mads Bang

Det er et angreb på den private ejendomsret, og det bliver aldrig god liberal politik. Derfor kan Venstre forsat ikke bakke op om det lovforslag, som den tidligere gennemførte med hjælp fra SF og EL, og vi vil i nærmeste fremtid se på mulighederne for at rulle loven tilbage.

Britt Bager (V)
Boligordfører
Fakta
Billige boliger

SR-regeringen vedtog i forbindelse med finansloven for i år en ændring af planloven, som giver kommunerne ret til at lokalplanlægge med op til 25 procent almene boliger i nye byområder eller områder, hvor der laves nye lokalplaner.

Loven havde til hensigt at skaffe flere billige boliger i dyre nye byområder, og dermed skabe en blandet beboersammensætning.


Både Liberal Alliance og Venstre er klar til at rulle SR-regeringens billig-boliglov tilbage.

Sidste år vedtog SR-regeringen sammen med SF og Enhedslisten en ændring af planloven, der giver kommunerne ret til at kræve op til 25 procent almene boliger i nye boligområder. Loven er blevet hyldet af Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), som et redskab til at få bygget flere billige boliger i den dyre hovedstad. Men loven har også mødt skarp kritik fra grundejere, pensionsselskaber og ejendomsudviklingsselskaber.

Nu lægger regeringspartiet Venstre an til et opgør med den omdiskuterede lov. Britt Bager, Venstres nye boligordfører, skriver i en kommentar til Altinget, at partiet er i gang med at afklare, hvordan loven kan rulles tilbage.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00