Boligdebattører: Nedlagte kirker bør huse udsatte borgere

KIRKER: Direktør for KAB, Jesper Nygård, og Jesper Nue Møller fra Fonden for Billige Boliger foreslår, at flere af de kirker, der skal nedlægges i København, går til at huse udsatte borgere. Men giv nu de enkelte kirker ro, lyder det fra biskoppen.
En del af de kirker, der skal lukkes i København, bør gå til at huse udsatte borgere. "Det ville  være helt i tråd med tanken om kirkens hus, hvor der er højt til loftet - fysisk og socialt," siger Jesper Nygård, adm. direktør i KAB.
En del af de kirker, der skal lukkes i København, bør gå til at huse udsatte borgere. "Det ville være helt i tråd med tanken om kirkens hus, hvor der er højt til loftet - fysisk og socialt," siger Jesper Nygård, adm. direktør i KAB.
Tyson W. Lyall
Nyheden om, at Københavns Stiftsråd vil nedlægge 17 kirker i hovedstaden har sat gang i en flodbølge af kreative ideer.

Direktør for KAB, Jesper Nygård, og Jesper Nue Møller fra Fonden for Billige Boliger foreslog i et fælles debatindlæg i Kristelig Dagblad i sidste uge, at de lukkede kirker blandt andet kunne bruges til at huse hjemløse og andre udsatte borgere.

Men der ligger stadig en masse arbejde forude, og Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, opfordrer til, at de lokale kirker får ro til selv at overveje deres fremtid.

KAB: Jan Fog, nej tak
Oven på nyheden om, at Københavns Stiftsråd har indstillet 17 københavnske kirker til lukning, har der floreret historier om, at kirkerne kan ende som alt fra diskoteker til liebhaverboliger eller alternativt set blive revet helt ned.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00