Boligkvote har allerede konsekvenser i Aarhus

KVOTER: Ny mulighed for at kræve op til 25 procent almene boliger i nye byområder bruges, før loven er vedtaget. Aarhus-rådmand, som allerede har taget loven i brug, afviser investorkritik. 

Aarhus Kommune har taget forskud på vedtagelse af den nye planlov om blandet boligsammensætning i nye byområder. Et projekt i det gamle psykiatriske hospital kommer til at huse 15 procent almene boliger. <br>
Aarhus Kommune har taget forskud på vedtagelse af den nye planlov om blandet boligsammensætning i nye byområder. Et projekt i det gamle psykiatriske hospital kommer til at huse 15 procent almene boliger.
Foto: Colourbox
Mads Bang

Det er rigtig god investering for dem, der har tænkt sig at være på markedet i mange år, hvis vi får nogle gode lokalsamfund.

Kristian Würtz (S)
Rådmand for Teknik og Miljø, Århus Kommune

I Aarhus har kommunen allerede taget det nye kvoteredskab i planloven i brug. Selv om Folketinget først i dag forventes at vedtage den nye lov, så har Aarhus Kommune allerede med loven i hånden fået almene boliger ind i et privat udviklingsprojekt.

Loven har støtte fra regeringspartierne, SF og Enhedslisten, mens de borgerlige partier har luftet muligheden for at rulle loven tilbage, hvis de får mulighed for det efter næste folketingsvalg.

Men det har altså ikke afskrækket Aarhus Kommune, hvor rådmand Kristian Würtz (S) forklarer, at kommunen i dialog med et udviklingsselskab og investorerne bag et byudviklingsprojekt på det gamle psykiatriske hospital i Risskov har fået mulighed for at sikre, at 15 procent af boligerne i området bliver almene boliger.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00