Boligpolitik er vigtig for yngre vælgere

MÅLING: Mens boligpolitikken er den bløde mellemvare, når danskerne skal prioritere temaer til næste valg, så vægter boligpolitik højt blandt de unge, de lavtlønnede og på Sjælland.

Boligpolitik er vigtig for gruppen af vælgere på mellem 18 og 34 år. Det viser en undersøgelse A&amp;B analyse har lavet for Altinget. <br>
Boligpolitik er vigtig for gruppen af vælgere på mellem 18 og 34 år. Det viser en undersøgelse A&B analyse har lavet for Altinget.
Foto: Colourbox.dk
Mads Bang

De yngste vælgere mener, at boligpolitik er det femtevigtigste emne ved det næste valg. Det viser en undersøgelse lavet af A&B Analyse på vegne af Altinget.

Faktisk er det mere end hver femte vælger i gruppen af 18 til 34-årige, som peger på boligpolitik som et af de tre vigtigste temaer.

Vælgernes prioriteringer er blevet målt i en ny undersøgelse fra A&B Analyse udført for Altinget, hvor svarpersonerne har haft mulighed for at sætte kryds ud for de tre politikområder, der har størst betydning for deres stemmeafgivning.

Dokumentation

Spørgsmålet lød:
- Hvilke af følgende politikområder er mest afgørende for din stemmeafgivning ved næste valg? (sæt højst 3 krydser).

TOP 5 BLANDT DE 18-34-ÅRIGE:

Placering Politikområde Så mange anser området for at være blandt de vigtigste
1 Sundhedspolitik 51,4%
2 Miljø- og klimapolitik 34,5%
3 Skattepolitik 27,1%
4 Socialpolitik 23,3%
5 Boligpolitik 21,5%


HELE BEFOLKNINGENS VURDERING:


Meningsmålingen er foretaget af A&B Analyse på nettet for Altinget blandt 1159 svarpersoner. Data er vægtede efter Søren Risbjergs seneste gennemsnit, så de er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i uge 41 og 42 i 2014.

Se hele målingen på Altinget : christiansborg


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00