Boligudgifter presser flere danske budgetter

HUSHOLDNINGSBUDGET: Andelen af danskerne, der bruger mere end 40 procent af deres disponible indkomst på boligudgifter, stiger, og det fører til endnu færre billige boliger i byerne. Udviklingen bekymrer.

Der er rift om de billige boliger i de store byer, og de stigende priser presser budgetterne hos danskerne. Det får flere konsekvenser, siger eksperter.
Der er rift om de billige boliger i de store byer, og de stigende priser presser budgetterne hos danskerne. Det får flere konsekvenser, siger eksperter.Foto: Colourbox
Line Jenvall

Der er ikke nogen tvivl om, at der er brug for billigere boliger - især i København og Aarhus.

Lone Kjærgaard
Cheføkonom i Arbejdernes Landsbank
Fakta
Altinget : by og bolig sætter fokus på behovet for billige boliger med et nyt debatpanel, der skal diskuttere, hvordan vi skaffer flere billige boliger i byerne.
Debatten går i luften torsdag 20. november.

Boligudgifterne er en tung post i de danske budgetter. 

På trods af historisk lave renter bruger flere og flere danskere en stor andel af deres indkomst på udgifter til bolig. Tendensen er særligt markant i byerne, hvor boligmarkedet er presset af en tiltagende mangel på billige boliger.

Hver fjerde byboende dansker bruger i dag mere end 40 procent af sin indkomst på boligudgifter. Dermed er der tale om en stigning på godt otte procentpoint fra 2005, hvor det drejede sig om 17,4 procent, og under finanskrisen var andelen endda endnu større.

Dokumentation


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00