S og DF klar til at skærpe krav til andelsboliger

ANDELSBOLIG: Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ser positivt på opstramning af andelsboligmarkedet. Dansk Folkeparti vil gå længere, end erhvervsminister Brian Mikkelsen lægger op til.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) mener, at de 13 anbefalinger om skærpede krav til andelsboligsektoren er gode og balancerede. DF og S er positive, men vil i detaljer med flere forslag. <br>
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) mener, at de 13 anbefalinger om skærpede krav til andelsboligsektoren er gode og balancerede. DF og S er positive, men vil i detaljer med flere forslag.
Mads Bang

Jeg er ikke sikker på, det går langt nok i forhold til at sikre andelsboligernes fremtid.

Merete Dea Larsen (DF)
Boligordfører
Fakta
Andelsboliger udgør i dag syv procent af den samlede boligmasse i Danmark. 1. januar 2017 fandtes der cirka 200.000 andelsboliger og 9.000 ejendomme ejet af andelsboligforeninger.

Kilde: evm.dk

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) får opbakning til at skærpe kravene til andelsboligforeninger fra Folketingets to største partier, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

De to partier melder sig enig i, at 13 skærpede krav skal sikre andelsboligforeninger mod uansvarlig drift af foreningerne. Det er anbefalingen fra en arbejdsgruppe nedsat af erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Ministeren konstaterede ved offentliggørelsen, at han mener, at de 13 skærpede krav udgør en god og balanceret løsning, som han vil drøfte med Folketingets partier.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00