Ekspert: Imponerende få tvangsauktioner

TVANGSAUKTION: Selvom antallet af tvangsauktioner steg markant sidste måned, så ligger niveauet stadig imponerende lavt, vurderer Realkreditrådet og CBS-ekspert. Den lave rente har været med til at holde hånden under boligejerne, lyder en af forklaringerne.
Antallet af tvangsauktioner nåede sit højeste niveau i ca. to år sidste måned. Men det er slet ikke alarmerende, lyder vurderingen fra Realkreditrådet og en ekspert på området. Faktisk er tallene imponerende lave, lyder vurderingen.
Antallet af tvangsauktioner nåede sit højeste niveau i ca. to år sidste måned. Men det er slet ikke alarmerende, lyder vurderingen fra Realkreditrådet og en ekspert på området. Faktisk er tallene imponerende lave, lyder vurderingen.Foto: Colourbox.dk
Tyson W. Lyall
Se grafen i stort format ved at trykke på billedet.
Se grafen i stort format ved at trykke på billedet. Foto:

Pointen er ikke, at der er et højt antal tvangsauktioner. Tværtimod. I betragtning af prisfaldet er der tale om et lavt niveau. Det er faktisk det overraskende i tallene.

Jens Lunde
Lektor, CBS
Tirsdag turnerede historien om en voldsom stigning i antallet af tvangsauktioner rundt i en lang række danske medier.

Men den egentlige overraskelse er, at tallene i virkeligheden er imponerende lave, lyder vurderingen fra både Realkreditrådet samt Jens Lunde, lektor og ekspert i boligøkonomi ved CBS.

Lavt i historisk kontekst
Danmarks Statistik offentliggjorde tirsdag tallene for tvangsauktioner i februar måned. Her fandt der 477 tvangsauktioner sted, hvilket er en stigning på 69 i forhold til måneden før og lidt over niveauet fra sidste år.

De nye tal får imidlertid ikke Realkreditrådet til at råbe vagt i gevær. Selvom Nordea eksempelvis skriver på sin hjemmeside, at der er tale om en "voldsom stigning", så maner Realkreditrådets direktør Ane Arnth Jensen til besindighed.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00