”En stor del af deres boligmasse er slået sønder og sammen”: Nu skal en særlig dansk boligmodel hjælpe Ukraine

En række boligaktører er gået sammen om at starte et initiativ, hvor man vil genopbygge boliger i Ukraine med inspiration fra danske almene boliger.

En stor del af Ukraines boligmasse er blevet krigshærget under krigen. Når genopbygningen af boligerne går i gang, vil en ny forening nu sikre flere billige lejeboliger inspireret af en dansk model.
En stor del af Ukraines boligmasse er blevet krigshærget under krigen. Når genopbygningen af boligerne går i gang, vil en ny forening nu sikre flere billige lejeboliger inspireret af en dansk model.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Når den ukrainske boligmasse skal genopbygges efter krigen, skal den byde på flere billige lejeboliger inspireret af den særligt danske idé om almene boliger. 

Det mål har en række boligaktører sat sig for at føre ud i livet gennem foreningen ‘Ukrainian homes for all’. Her vil de udvikle en boligmodel, som kan sikre flere betalbare boliger for ukrainerne. 

Bag foreningen er blandt andet interesseorganisationen Danmarks Almene Boliger (BL), foreningen Realdania, advokatfirmaet Sirius samt virksomheden Henning Larsen Arkitekter. 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00