Flertal af lejeboliger flytter ikke stemmer

BOLIGTYPER: Næste år vil lejeboligen være mere udbredt end ejerboligen i Danmark. Det får dog ikke den store indflydelse på boligpolitikken, vurderer valgforsker Jørgen Goul Andersen.

Flere og flere flytter til byerne og lever som singler. Det taler for, at antallet af lejere stiger, mens finanskrisen har sat ejerboligmarkedet under pres. <br>
Flere og flere flytter til byerne og lever som singler. Det taler for, at antallet af lejere stiger, mens finanskrisen har sat ejerboligmarkedet under pres.
Foto: flickr.com
Mads Bang

Ejerne synes i det store hele, at lejerne skal være trygge. Og omvendt. Lejere og ejere er ikke så adskilte, som man kunne tro.

Jørgen Goul Andersen
Professor, Aalborg Universitet
Fakta
Ejerbolig vs lejerbolig

I 2015 var der 1.308.023 ejerboliger og 1.302.233 lejeboliger i Danmark.

Hvis fremskrivningerne holder stik vil der være flere lejeboliger end ejerboliger i 2016.


Kilde: Danmarks Statistik

Danmark har snart flere lejeboliger end ejerboliger. Det viser tal fra Danmarks Statistik og Boligøkonomisk Videnscenter.

I fremtiden bliver der endnu flere lejeboliger, fortæller sekretariatschef i Boligøkonomisk Videnscenter Curt Liliengren

”Vi arbejder med modeller, som viser, at lejerandelen vil gå yderligere op,” siger Curt Liliegreen, der har flere forklaringer på udviklingen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00