Flexskat får opbakning fra Bornholm

FLEXSKAT: Henrik Sass Larsens (S) idé om at dele skattebetalingen op, så yderområderne får en andel af flexboligejeres kommuneskat, støttes fra Bornholm.

Winni Grosbøll (S), borgmester på Bornholm, mener, at det vil være en naturlig konsekvens af flexboligordningen at se på fordelingen af skat mellem bopælskommune og flex- og fritidshuskommune. <br>
Winni Grosbøll (S), borgmester på Bornholm, mener, at det vil være en naturlig konsekvens af flexboligordningen at se på fordelingen af skat mellem bopælskommune og flex- og fritidshuskommune.
Foto: Oskar Herrik Nielsen
Mads Bang

Hvis man for eksempel bor 180 dage om året på Bornholm, så ville det være dejligt, hvis vi havde en art landliggerskat.

Winnni Grosbøll (S)
Borgmester, Bornholms Regionskommune

Skal skatten følge med, når flere og flere får mulighed for at købe en ekstra bolig på landet? Ja, lyder det klare svar fra Bornholms socialdemokratiske borgmester, Winni Grosbøll.

Hun støtter ideen om at gentænke fordelingen af skatten, som hendes partifælle, erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen, lancerede i efteråret.

I november lancerede Henrik Sass Larsen, som er opstillet i Sjællands Storkreds, forslaget i Frederiksborg Amts Avis. Ideen er, at kommuner med flexboliger og fritidshuse i højere grad skal have glæde af kommuneskat fra deltidsindbyggere.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00