København øger sine byggeplaner med en milliard: Nu advarer KL om risiko for aftalebrud

Kommunernes samlede budgetønsker for 2022 ligger knapt fem milliarder kroner over de aftale økonomiske rammer for året. Ikke mindst som følge af store byggeplaner i København. Situationen er ”alvorlig”, skriver KL i en advarsel til landets byråd.

KL's næstformand Martin Damm (V) håber, at der nu vil blive skruet betydeligt ned for anlægsudgifterne i en række kommuner, så økonomiaftalen for 2022 kan overholdes.
KL's næstformand Martin Damm (V) håber, at der nu vil blive skruet betydeligt ned for anlægsudgifterne i en række kommuner, så økonomiaftalen for 2022 kan overholdes.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

KL kæmper med at tøjle kommunernes valgkampsbudgetter.

Både kommunernes byggeplaner og velfærdsønsker overstiger på nuværende tidspunkt de økonomiske rammer for 2022, der blev aftalt med regeringen i forsommerens økonomiaftale.

Værst ser det ud på anlægsområdet, hvor kommunerne samlet har lagt udgifter for 4,3 milliarder kroner mere ind i deres udspil til næste års budgetter, end de 19,9 milliarder kroner, økonomiaftalen giver mulighed for.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00