Alment krydspres på Carsten Hansen

ANALYSE: Boligministeren kan blive tvunget til et valg mellem to onder, når han gør regnebrættet op og dykker ned i de afsluttende forhandlinger om en boligaftale. Lige nu står valget mellem en dyr aftale og en kort aftale.

Boligminister Carsten Hansen (S) afviser, at der er gået hårdknude i forhandlingerne om en aftale om de almene boliger. <br>
Boligminister Carsten Hansen (S) afviser, at der er gået hårdknude i forhandlingerne om en aftale om de almene boliger.
Foto: MBBL
Mads Bang

To centrale stridspunkter kommer formentlig til at afgøre, hvilke partier der ender med at indgå en aftale: Landsbyggefondens renoveringsramme og længden af den kommende aftale.

Mens finanslovstrommerne buldrer løs, så er det påfaldende stille i Boligministeriet. Boligminister Carsten Hansen (S) er ellers under tidspres for at finde melodien og få en aftale om almene boliger i hus.

Mens der ifølge Altingets oplysninger ikke er forhandlinger i Boligministeriet i disse dage, så tegner konturerne sig alligevel af to forskellige muligheder. Både regeringen og de forskellige partier har været ude med relativt detaljerede ønsker og krav.

Et af ministerens erklærede mål er at lave en aftale, der kan holde over et valg. Og det kan vise sig at blive vanskeligt, uden at regeringspartierne skal give køb på nogle mærkesager.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00