Lejermåling: Renovering er vigtigste valgtema på Sjælland

RENOVERING: Hver anden lejer i en stor rundspørge foretaget af Boligselskabet Sjælland mener, at de almene renoveringer skal stå centralt i boligdebatten ved det kommende valg.

Mads Bang

Vores lejere har oplevet, at vækstpakker og renovering er gået uden om Sjælland.

Bo Jørgensen
Direktør, Boligselskabet Sjælland
Fakta
Målingen af sjællandske personer i en lejerbolig er lavet i samarbejde med mediet Altinget og Boligselskabet Sjælland, som har spurgt 1429 lejere med mailadresse. Lejerne er repræsentativt udvalgt efter postnummer (4000-4999), så fordelingen svarer til befolkningstallet. Repræsentativiteten er begrænset af, at boligselskabet ikke har lejere i alle postnumre, men Vordingborg, Holbæk, Køge, Roskilde er repræsenteret. Meningsmålingen bruger de samme spørgsmål og svarmuligheder som Altinget. Meningsmålingen har 432 respondenter, hvilket giver et konfidensinterval på 4,7 procent-point ved 50 procent. 
Målingen er udført 28. april – 7. maj 2015.

Målinger for alle vælgere og alle lejere i hele landet er foretaget på Norstats Danmarks internetpanel for Altinget blandt 1001 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Svarene er indsamlet i perioden 16.-20. april 2015.
Undersøgelsen er vejet på dimensionerne køn, alder, region, uddannelse og Altingets politiske index for marts 2015. Fakta fra Norstat for Altinget. 

Renoveringer er helt i top på den politiske ønskeseddel hos beboerne i Boligselskabet Sjælland.

Boligselskabet har spurgt et udsnit af beboerne om, hvilke temaer de mener er vigtigst i den kommende valgkamp. Mere end hver anden peger på renoveringer af de almene boliger som et af de vigtigste emner. Derefter kommer problemer i udsatte boligområder, efterfulgt af klimasikring og energirenovering.

I samarbejde med Altinget har boligselskabet udsendt de samme spørgsmål, som indgik i en Norstat-meningsmåling for Altinget i april.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00