Debat

Ny debat: Hvordan er det gået med lejeloven?

DEBAT: Snart skal ændringerne af lejeloven evalueres, og Altinget har derfor bedt en række aktører om at deltage i en debat om, hvordan ændringerne har fungeret i praksis. Mød panelet her.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix.dk
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

For halvandet år siden vedtog Folketinget efter længere tid tovtrækkeri en ny lejelov, der skulle gøre området lettere at forstå.

I loven var det ligeledes indskrevet, at den skulle evalueres efter to år. Det vil ske I de kommende måneder, og Altinget har derfor bedt en række aktører på boligområdet om at give deres umiddelbare vurdering af lovændringen indtil nu.

Er der eksempelvis blevet færre tvister, er loven blevet lettere at forstå, og har den ændret balancen i lovgivningen?

Mød panelet her:

Fakta
Vil du være med i debatten om lejeloven?
Send dit indlæg til [email protected]

John R. Frederiksen
Bestyrelsesformand for Ejendomsforeningen Danmark siden 2002. John R. Frederiksen er også formand for bestyrelsen i R98, SBS Byfornyelse smba og Grundejernes Investeringsfond.
Han har siden 2008 været præsident for sammenslutningen European Property Federation, der varetager interesserne for ejendomsejere i den Europæiske Union.

Helle Larsen
Indehaver af Advokathuset Helle Larsen. Beskæftiger sig blandt andet med rådgivning af de “små lejere”, som lejer ud grundet problemer med at få solgt sit hus. Er derudover tidligere formand i Danske Familieadvokater.

Jesper Larsen og Anders Svendsen
Jesper Larsen er cheføkonom i Lejernes Landsorganisation, LLO. Jesper Larsen er uddannet cand.polit. Han har været LLO’s repræsentant i kommissioner og udvalg om ændringer af lejeloven, og han har en fortid som mangeårig underviser i økonomi på CBS og på Folkeuniversitetet. Anders Svendsen er cand.jur. og juridisk konsulent i LLO og LLO Hovedstaden.

Jan Schøtt-Pedersen
Formand for Danske BOLIGadvokater og Indehaver af Alliance Advokater Helsingør. Han har gennem mange år beskæftiget sig med fast ejendom og bolig- og forbrugerpolitiske problemstillinger.

Kim Juhlin

Formand for Fritidshusejerne. Er derudover formand for Danske Sommerhusudlejere. Kim Juhlin er cand.jur. og journalist.

Henrik Stougaard
Landssekretær i Danmarks Lejerforeninger. Derudover er han byrådsmedlem i Roskilde for Enhedslisten. Han er boliglægdommer, huslejenævns- og beboerklagenævns-medlem.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00