Debat

Ny debat: Sommerhuse som medicin for udkanten?

DEBAT: Regeringen vil lave forsøg på en række områder med sommerhuse, mens nogle kommuner helt er holdt op med at håndhæve regler om bopælspligt. Men hjælper det på vækst i landområderne? Mød panelet, der skal diskutere det, her.

Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Regeringen vil lave forsøg med sommerhussalg til udlændinge, ændre på lånemulighederne for sommerhuse, forlænge de perioder, hvor sommerhuse lejes ud og øge fradragsmulighederne for indtægter ved udlejning. 

Samtidig har en lang række kommuner åbnet for flexboligstatus til helårsboliger eller er holdt op med at håndhæve reglerne om bopælspligt. 

Men bidrager sommer- og feriehusudlejning til vækst og udvikling i landområderne? Eller skubber den på en tendens, hvor bybefolkningen opkøber huse på landet, som står tomme størstedelen af året.

Det har Altinget spurgt en række debattører om.

Fakta
Deltag i debatten!
Send en mail til [email protected]

Mød deltagerne her.

Carlos Villaro Lassen
Adm. Direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening. Er ligeledes secretary general i EHHA, European Holiday Home Association, en europæisk brancheforening for korttidsudlejnings-industrien. Er tidligere kommunikationsdirektør i Dansk Erhverv.

Anne-Mette Hjalager
Er professor ved Center for Turisme, Innovation og Kultur på Syddansk Universitet. Har en Ph.d. fra Aalborg Universitet ved Institut for Samfundsudvikling og Planlægning. Derudover uddannet Arkitekt.

John Brædder (Guldborgsundlisten)
Borgmester i Guldborgsund Kommune siden 2010. Valgt igennem lokallisten, Guldborgsundlisten. Blev første gang valgt til kommunalbestyrelsen i 2002. Er ligeledes gårdejer.

Kim Valentin (V)
Borgmester i Gribskov Kommune siden 2014. Uddannet cand.polit. Er derudover adm. direktør og partner i Finanshuset i Fredensborg.

Poul Hvidberg
Poul Hvidberg er bestyrelsesmedlem i Danske Planchefer og planchef i Odsherred Kommune.

Knud Kristensen (K)
Borgmester i Vesthimmerland Kommune. Var fra 2007-2010 medlem af Folketinget for Konservative. Har siden 2010 været borgmester i Vesthimmerland Kommune.

Kim Rubjerg
Næstformand i organisationen Danmark på Vippen. Er derudover direktør i Jøp, Ove og Myrthu.

Mogens Gade (V)
Borgmester i Jammerbugt Kommune siden 2007. Er tidligere borgmester i Brovst Kommune. Uddannet folkeskolelærer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00