Debat

Nyt panel diskuterer lejeloven

DEBAT: Nyt debatpanel på Altinget: by og bolig diskuterer den kommende måned den moderniserede lejelov. Mød debatpanelet her, der blandt andet tæller boligadvokat og formand for Danske Boligadvokater Jan Schøtt-Petersen og formanden for Ejendomsforeningen Danmark, John R. Frederiksen.

Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Efter lejeloven nu er vedtaget i en moderniseret udgave, er mange års tovtrækkeri om loven afsluttet. Men det åbner også for ændringer af loven, som kan tippe balancen mellem udlejere og lejere.

Altinget har bedt en række organisationer og eksperter om at foreslå, hvor og hvordan der skal tippes.

 

John R. Frederiksen John R. Frederiksen har været formand for Ejendomsforeningen Danmark siden 2002. Han er også formand for bestyrelsen i R98, sbs rådgivning og Grundejernes Investeringsfond. John R. Frederiksen har siden 2008 været præsident for sammenslutningen European Property Federation, der varetager interesserne for ejendomsejere i den Europæiske Union. Han er også direktør for Fortunen A/S.

 

Torben Christensen Torben Christensen har siden slutningen af 2009 været direktør i Ejendomsforeningen Danmark. Han er uddannet cand.scient.adm. og businesscoach.
Siden 1985 har Torben Christensen arbejdet i organisationsverdenen og i det politiske system. Han har haft forskellige ledende stillinger og været lobbyist i Dansk Arbejdsgiverforening og Dansk Industri. Han er gift og har en datter på 25 år.

 

Jan Schøtt-Petersen Jan Schøtt-Petersen er indehaver af Alliance Advokater Helsingør og formand for Danske BOLIGadvokater. Han har gennem mange år beskæftiget sig med fast ejendom og bolig- og forbrugerpolitiske problemstillinger. Jan Schøtt-Petersen er en flittigt benyttet kommentator i radio, tv, web og trykte medier.

 

Helene Toxværd Helene Toxværd er formand for både Lejernes LO Hovedstaden og Lejernes LO i Danmark. Hun begyndte sin karriere i LLO som næstformand i LLO Hovedstaden i 2001, hvor hun blev formand i 2002. Helene blev landsformand i 2009. Helene er bachelor i byplanlægning, og så er hun også uddannet boghandler. Helene har adskillige bestyrelses- og tillidsposter. Hun er blandt andet medlem af Grundejernes Investeringsfonds bestyrelse, medlem af det københavnske beboerklagenævn og af Ankenævnet for de københavnske huslejenævn, og så er hun lægdommer. 

Claus Højte Claus Højte er direktør i LLO Hovedstaden (33.000 medlemmer, 25 medarbejdere). Han er uddannet cand.mag. i historie og pædagogik og har derudover en baggrund som revisor. Claus Højte har været ansat i LLO i 19 år i forskellige jobs og blev direktør i 2011. Han sidder i bestyrelsen for R98-fonden og Byggeskadefonden Vedrørende Byfornyelse (BVB). Han er desuden medlem af et huslejenævn i København og af Byfornyelsesnævnet i Region Hovedstaden, er lægdommer og i øvrigt suppleant for Helene Toxværd i beboerklagenævnet.

 

Jan Howardy Formanden for hovedbestyrelsen i Fritidshusejernes Landsforening, Jan Howardy, er uddannet i udenrigshandel. Han har arbejdet med eksport til hele verden og boet ca. 20 år i udlandet, heraf 16 år i England. Jans aktive deltagelse i foreningslivet har kulmineret i et sæde i hovedbestyrelsen for Fritidshusejernes Landsforening i begyndelsen af halvfemserne, og han er nu landsformand på 7. år. Fritiden spenderer han blandt andet i sit sommerhus i Vestsjælland, hvor han kan nyde naturen og den friske luft.

 

Henrik Stougaard Henrik Stougaard er landssekretær i Danmarks Lejerforeninger. Han er boliglægdommer, huslejenævns og beboerklagenævns-medlem, samt er medlem af byfornyelsesnævnet i Region Sjælland. Hans Skougaaard har været Danmarks Lejerforeningers repræsentant i de årelange lejelovsforhandlinger mellem fem boligorganisationer. Aktiv i lejerbevægelsen siden slutningen af 1970’erne.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00