Ole Birks dagsorden: Milliardfond, lejelov og billige boliger

TO DO: En analyse af milliarderne i Landsbyggefonden, reel modernisering af lejeloven og billige boliger står øverst på Ole Birk Olesens (LA) boligpolitiske dagsorden i år.

Foto: Niels Hougaard/Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
Mads Bang

Jeg frygter, at det kan blive svært at lykkes med en modernisering af lovgivningen, når udgangspunktet for den politiske aftale er, at der ikke må rykkes på balancen mellem udlejere og lejere.

Ole Birk Olesen (LA)
Transport-, bygnings- og boligminister
Fakta
Aftalen om Landsbyggefonden

Landsbyggefonden finansierer blandt andet renovering og boligsociale indsatser i de almene boliger. Landsbyggefondens økonomi er reguleret ved lov, og den politiske aftale om fonden udløber i år 2018.

Den seneste aftale åbnede for renoveringer for 18 milliarder kroner fra 2014 til 2020.
Fakta
Modernisering af lejeloven

I 2014 blev der indgået en aftale om modernisering af lejeloven mellem den daværende SR-regering og Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten.

Aftalen betyder blandt andet, at lejeloven og boligreguleringsloven skal skrives sammen til en lov. Samtidig skal aftalepartierne evaluere til sommer.

Landsbyggefonden skal kigges efter i sømmene, lejeloven skal moderniseres reelt, og så spøger de billige boliger på den nye boligminister Ole Birk Olesens (LA) arbejdsliste for i år.

Det har været småt med de boligpolitiske meldinger fra den nye minister, her to måneder efter ministeriet blev flyttet og Ole Birk Olesen satte sig i ministerkontoret. Men en række større sager skal over ministerens bord i år.

Boligminister Ole Birk Olesen løftede sløret for sine boligdagsordener ved et møde i Altingets boligpolitiske netværk og har givet Altinget lov til at referere talen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00