Overblik: Hvilke kommuner er dårlige til at forhindre udsættelser?

UDSÆTTELSER: Et nyt projekt har kortlagt, hvilke kommuner der klarer sig bedre og dårligere end forventet, når det handler om at forhindre udsættelser. Se listen her.

Foto: Colourbox
Mads Bang
Fakta
Op og ned
Der er syv kommuner, der fra perioden 2007-2010 til perioden 2011-13 har for­bedret deres placering markant i forhold til landets øvrige kommuner.
Det gælder fx Aalborg, Allerød og Lolland.

Omvendt er der seks kommuner, der går i retning af at have endnu flere udsættelser fra 2011-13 end i 2007-2011, sammenlignet med landets øvrige kommuner. Det er bl.a. Frederiks­havn, Hørsholm og Stevns.

Kilde: "Udsættelse af lejere", SFi, 2015

En ny undersøgelse viser, at mere end hver fjerde kommune klarer sig dårligere end forventet, når det gælder indsatsen for at forhindre, at lejere i den almene sektor smides på gaden.

Blandt de kommuner, der klarer sig dårligst i forhold til det forventede, findes Esbjerg, Gentofte og Lejre. Blandt dem, der er bedst til at forhindre udsættelse,r findes Brønderslev, Dragør og Frederiksberg.

Herunder kan du se, hvordan kommunerne klarer sig i forhold til det forventede. De 27 kommuner, der klarer sig dårligere end forventet, er spredt på grupperne 4 og 5.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00