Planlovsændring i ideologisk uføre

SAMRÅD: Klar uenighed mellem rød og blå blok i spørgsmålet om øremærkning af areal til alment byggeri. Det er en krænkelse af ejendomsretten uden udbytte, mener oppositionen. Regeringen holder fast i lovforslaget.

“Hvis man ikke vil bygge almene boliger og dermed give plads til alsidighed, hvad er det så de borgerlige vil," spurgte&nbsp; Carsten Hansen (S), da han var i samråd om regeringens planlovsændring, der skal reserevere områder til alment byggeri. <br>
“Hvis man ikke vil bygge almene boliger og dermed give plads til alsidighed, hvad er det så de borgerlige vil," spurgte  Carsten Hansen (S), da han var i samråd om regeringens planlovsændring, der skal reserevere områder til alment byggeri.
Line Jenvall

Man har tænkt sig at krænke den private ejendomsret med det formål at bygge boliger til lærere, sygeplejersker og politibetjente. Hvad bliver der af de svageste.

Louise Schack Elholm (V)
Boligordfører
Fakta
Aftalen
Regeringen, Enhedslisten og SF har aftalt at ændre planloven i forbindelse med finansloven for 2015.

Aftalen betyder, at alle kommuner får mulighed for at lave lokalplaner, der kræver op til 25 procent almene boliger i området. Det er dog kun i nye områder, hvor der planlægges, at kommunerne kan stille den type krav.

En ideologisk skillelinie skærer den boligpolitiske diskussion om kommunal udlægning af areal til almene boliger midt over. 

De borgerlige partier står stejlt overfor regeringen støttet af SF og EL, og afstanden mellem de to politiske blokke blev ikke mindre efter et åbent samråd i By- og Boligudvalget tirsdag.

Den borgerlige opposition, der havde kaldt både bolig- og miljøministeren i samråd, havde to hovedanklager med til ministrene: Ejendomretten bliver krænket af planlovsændringens mulighed for kommunal øremærkning af areal til opførelse af almene boliger. Og de nybyggede almene boliger bliver ikke tilgængelige for de svage og udsatte, sådan som det er målet.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00