Regeringen vil forny Fingerplanen

PLAN: Regeringen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) vil modernisere den såkaldte fingerplan. Se ham forklare, hvordan.

Tyson W. Lyall
Fakta
Fingerplanen har siden 1947 dannet overordnet ramme for fysisk planlægning og udvikling i hovedstadsområdet. Tanken med planen var at koncentrere byvækst om eksisterende og fremtidige S-baner i fem udløbere fra centralbyen.  

Siden strukturreformen fra 2007 er Fingerplanen blevet udmøntet i ’Landsplandirektivet for hovedstadsområdets planlægning'. Det blev udstedt første gang i 2007 og revideret i 2013.  

Fingerplanen sikrer fortsat, at hovedstadsområdet vokser i "håndfladen" og i "fingre" med gode togforbindelser mm. Mellem fingrene sikrer planen attraktive grønne områder.  

Kilde: Erhvervs- og vækstministeriet og Den Store Danske

På et pressemøde sent tirsdag aften løftede erhvervs- og vækstministeren noget af sløret for, hvordan den såkaldte fingerplan skal moderniseres.

Moderniseringen skal ifølge ministeren falde i to etaper. Den første indledes med det samme, da ministeren vil gå i dialog med borgmestre om ændringer, ”som er påtrængende for kommunerne i arbejdet med at sikre vækst i hovedstadsområdet”.

"Borgmestrene får mulighed for at byde ind med helt konkrete problemstillinger, de mener, jeg skal forholde mig til," forklarede Troels Lund Poulsen på pressemødet. På den baggrund vil ministeriet i begyndelsen af 2017 udarbejde et forslag til en revidering af Fingerplanen..

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00