Regeringsudspil: Ingen penge til lejer-tryghed

BOLIGSKAT: Regeringens plan for en boligskatteaftale rummer ikke penge til at give lejerne samme tryghed som boligejerne. De almene organisationer forventer ligestilling.

Finansminister Kristian Jensen (V) forhandler boligskat torsdag eftermiddag. Onsdag præsenterede han regeringens bud på finansiering af en aftale. <br>
Finansminister Kristian Jensen (V) forhandler boligskat torsdag eftermiddag. Onsdag præsenterede han regeringens bud på finansiering af en aftale.
Foto: Claus Bech/Scanpix
Mads Bang

Man kan sige, at boligejerne er med til at betale en del af deres egen tryghed.

Kristian Jensen (V)
Finansminister
Fakta
Regeringens tryghedsløfte

"Regeringens udspil til fremtidens boligskat indebærer en fastfrysning af grundskylden samt en sikkerhed for, at ingen boligejere skal betale mere i ejendomsskat end i dag."

Kilde: Finansministeriet

Der var ingen forsikringer om tryghed for lejerne, da finansminister Kristian Jensen (V) præsenterede regeringens bud på finansieringen af en boligskattereform onsdag.

I hovedtræk vil regeringen skære i rentefradraget og bruge af det såkaldte råderum for at finde de godt 32 milliarder kroner, som omlægningen af skattesystemet vil koste.

Men finansieringsplanen bragte intet nyt til de mange lejere i blandt andet almene boliger, hvis organisationer er begyndt at efterlyse politiske meldinger om lejernes skattevilkår.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00