Rejsehold klar til indsats i udsatte områder

REJSEHOLDET: Det nye rejsehold, som skal støtte udsatte boligområder, når der opstår akutte problemer med uro og utryghed, er nu klar. Viden og skræddersyede indsatser skal skabe tryghed.

Foto: Colourboks
Mads Bang

De problemer, der opstår, har ofte en meget sammensat natur, omkring sociale problemer, juridiske problemer og bygningsmæssige ting, der er kogt sammen i en kompleks cocktail.

Mikael Kristensen
Kontorchef, Boligministeriet

Brande i containere, knallertbøller på stierne eller store grupper af unge, som kommer med tilråb, er blandt de problemer, som fra tid til anden hjemsøger de udsatte boligområder. Det skal et nyt boligsocialt rejsehold være med til at dæmme op for.

Rejseholdet, som er en del af den politiske aftale om Landsbyggefonden, der for nylig blev vedtaget i Folketinget, er nu klar til at reagere, hvis kommuner og boligorganisationer har behov for det. Holdet er sammensat af repræsentanter fra Boligministeriet, Landsbyggefonden og Center for Boligsocial Udvikling.

I ministerieret er kontorchef Mikael Kristensen med i rejseholdet, og han forklarer, at rejseholdet er klar til at hjælpe udsatte områder og kommuner – allerede fra i morgen, hvis det er aktuelt.

Dokumentation

Rejseholdet

Rejseholdets vejledningsforløb har fire trin:

  1. Den pågældende kommune og boligorganisation henvender sig til rejseholdet i forhold til akut opstået utryghed i et udsat boligområde.
  2. Rejseholdet indgår i en tæt dialog med pågældende kommune og boligorganisation med henblik på en fyldestgørende udredning af det konkrete utryghedsproblems karakter og omfang.
  3. Rejseholdet forbereder besøget i det utryghedsramte udsatte boligområde. Viden om igangværende indsatser indhentes, og der tages kontakt til Socialstyrelsens Kriminalitetsrådgivning og Rigspolitiet. Her afklares det på forhånd, hvilke særlige typer indsatser eller organisering af en lokal indsats der skal vejledes om.
  4. I samarbejde med den pågældende kommune og boligorganisation aftales tidspunktet for rejseholdets vejledning og sparring i boligområdet. Før mødet sikres det, at øvrige relevante aktører som boligafdelingsbestyrelser, boligsociale medarbejdere og politi er velinformeret om rejseholdets ankomst og formål.

Kilde: "Rejseholdets formål og opgaver set i forhold til tryghedsindsatsen i de udsatte boligområder", Boligministeriet, 2015

 


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024