SF vil genoplive flertal for indgreb i forældrekøb

FORÆLDREKØB: I sensommeren var et flertal i Folketinget klar til at stramme reglerne for forældrekøb. Siden er intet sket. SF vil foreslå stramning.

Over halvdelen af de forældrekøbte boliger ligger i København, mens der også er en stor del i Aarhus, viser en&nbsp; opgørelse fra Danmarks Statistik. <br>
Over halvdelen af de forældrekøbte boliger ligger i København, mens der også er en stor del i Aarhus, viser en  opgørelse fra Danmarks Statistik.
Foto: Colourbox
Mads Bang

Forældrekøb presser priserne op, og der er et skatteyderbetalt tilskud til forældrekøb.

Lisbeth Bech Poulsen (SF)
Skatteordfører
Fakta
Velstillede forældre

Forældrene, der foretager forældrekøb, er generelt væsentligt mere økonomisk velstillede end gennemsnittet - det gælder såvel målt efter indkomst som efter formue. De er langt oftere selvstændige eller lønmodtagere på højeste niveau end resten af befolkningen.





Kilde: Danmarks Statistik
Fakta
Her ligger de forældrekøbte lejligheder

Danmarks Statistik har opgjort hvor de omrking 10.000 forældrekøbte ejerlejligheder ligger.

Studiebyerne topper
København og Frederiksberg 56 procent
Aarhus 21 procent
Aalborg 6 procent
Odense 3 procent
Øvrige 14 procent

Danmarks Statistik definerer en forældrekøbt bolig som en bolig ejet af forældrene, men beboet af den unge, som er studerende.

I sommer erklærede et flertal i Folketinget sig klar til at undersøge muligheden for at stramme reglerne for forældrekøb. Dansk Folkeparti ville kunne sikre et flertal sammen med oppositionspartierne, annoncerede at partiet ville gå til skatteministeren for at få en drøftelse af ordningen.

Siden er der ikke sket det store.

Det er meldingen fra et par af de ordførere, der ellers i sommer meldte ud, at der var behov for et kritisk blik på forældrekøbene – og især de skattefordele, som er forbundet med forældrekøb.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00