SKAT forsvarer kontrol med håndværkerfradrag

HÅNDVÆRKERFRADRAG: SKAT forsvarer den minimale kontrol med håndværkerfradraget med, at fradraget indgår på lige fod med andre fradrag.
Foto: Colourbox
Mads Bang

Det indgår i den almindelige risikovurdering. Og det kan da godt være, at det afstedkommer, at vi på sigt skal kaste flere kræfter ind i kontrollen med håndværkerfradraget.

Erling Andersen
Direktør, SKAT Indsats
Fakta
I 2012 lavede SKAT et projekt, der konstaterede, at der var en høj grad af regelefterlevelse i boligjobordningen.

Borgere
Blandt 200 tilfældigt udvalgte borgere fandt SKAT fejl på 29 borgeres indberetninger, der ikke opfyldte betingelserne.

Private sælgere
Blandt 100 private sælgere af service, der havde indberettet B-indkomst fra arbejde på ordningen, var der fejl i 20 sager. Ni personer havde angivet sig selv som udfører af det fradragsberettigede arbejde.

Virksomheder
Ud af 400 tilfældigt udvalgte virksomheder, der havde solgt fradragsberettigede ydelser, var der mindre fejl i to sager.


Kilde: SKAT
SKAT vurderer ikke en øget risiko ved håndværkerfradraget, selv om det kun kræver et cvr-nummer og et beløb at give sig selv et fradrag på 15.000 kroner.

Det populære håndværkerfradrag, der nu på fjerde år giver boligejere mulighed for at slippe billigere i skat, hvis de køber håndværkertimer eller service i hjemmet, er meget let at indberette og kræver et minimum af papirarbejde. Det formelle krav er: Et cvr-nummer og en faktura, som skal gemmes, i tilfælde af at SKAT vil lave en grundig kontrol af selvangivelsen.

Om det også betyder, at der sker mange fejl og snydes med ordningen, er svært at sige, for SKAT har kun lavet stikprøvekontrol på 200 borgeres fradrag tilbage i 2012. Dengang var der fejl eller snyd i mere end hver tiende fradrag.

Erling Andersen, direktør for SKAT Indsats, som kontrollerer danskernes skatteindbetalinger, forklarer, at håndværkerfradraget kontrolleres på linje med resten af selvangivelsen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00