Skatteaftale: Lejere får penge tilbage for forkerte vurderinger

FORLIG: Forliget om vurderinger af ejendomme udvider tilbagebetalingsordning til at omfatte alle ejendomme. Ligestilling af lejere og frygt for klagestorm ligger bag.

Aftalen om nyt vurderingssystem betyder også, at erhvervsejendomme også&nbsp;automatisk&nbsp;får penge tilbage, hvis der er betalt for meget. Det får lejere og andelsboliger glæde af. <br>
Aftalen om nyt vurderingssystem betyder også, at erhvervsejendomme også automatisk får penge tilbage, hvis der er betalt for meget. Det får lejere og andelsboliger glæde af.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Mads Bang

Alle parter sparer penge på det. Beboerne sparer penge, fordi vi ikke skal have advokater ind over og klage. Og omvendt sparer det offentlige administration i forbindelse med sagsbehandling af klager.

Bent Madsen
Administrerende direktør, BL
Fakta
Milliarder fra energiaftale
Omkostningerne til det nye vurderingssystem skal betales med penge fra den energiaftale, der blev indgået af et bredt flertal i Folketinget i sidste uge.

V-regeringen, S, DF, LA, R, SF og K blev enige om at reservere 0,7 mia. kr. i 2018, 0,9 mia. kr. i 2019 og 0,8 mia. kr. i 2020 til at finansiere de administrative merudgifter i forbindelse med et nyt ejendomsvurderingssystem.

Når regnemaskinerne i Skat om fire år er klar med facit i de nye ejendomsvurderinger, så vil der automatisk blive udbetalt penge, hvis man har betalt for meget i ejendomsskat. Også hvis man er udlejer, almen boligorganisation eller andelsboligforening.

Det er en af de nye tiltag i den aftale regeringen har indgået med en bred kreds af partier. Aftalen kom på plads med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale og Konservative fredag i kølvandet på en række store aftaler om blandt andet PSO-afgiften og finansloven.

Tidligere har private udlejere, almene boliger og andelsboligforeninger været henvist til at klage, hvis en ny vurdering viser sig at være lavere end den gældende vurdering. Nu slipper den store gruppe af ejendomme for en tur igennem klagesystemet, hvis den nye vurdering er lavere end den, der gælder i dag.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00