Slagelse åbner for flexboliger overalt

FLEXBOLIG: Slagelse Kommune har besluttet at åbne for flexboliger overalt i kommunen. Villum Christensen (LA) kalder det en både praktisk og ideologisk beslutning. Planformand advarer mod at underminere landsbyer.

Foto: Colourbox
Mads Bang

Det er yderst problematisk at bruge flexboliger i byer og landsbyer. Det her har et potentiale, og man kan måske bruge det i et område i en by.

Poul Hvidberg-Hansen
Formand, plan-faggruppen, KTC

Slagelse Kommune vil åbne dørene på vid gab for flexboliger. Det kan dog give problemer med bosætningen på langt sigt, lyder kritikken fra planlæggerne.

Boligministeriet har slået til lyd for flexboligordningen, som boligministeren flere gange har fremhævet som en metode til at få afsat tomme ejendomme på landet, skabe aktivitet i forbindelse med renoveringer og måske ligefrem over årene tiltrække nye faste beboere.

Netop de tre ting vil Slagelse Kommune gerne opnå.

Dokumentation

Slagelse Kommunes nye regler for flexboliger

Alle helårsboliger kan få status som flexbolig, uanset om det er et helårshus, andelsbolig eller ejerlejlighed. Flexboligtilladelse kan desuden gives til boliger i både byzone, landzone, landsbyer og i det åbne land. Der er dog enkelte undtagelser.

Landbrugsejendommes stuehuse, som er omfattet af bopælspligten i henhold til landbrugsloven, kan ikke få flexboligtilladelse. Hvis det står i en lokalplan eller i et tinglyst dokument, at boligen skal benyttes til helårsbeboelse, kan der heller ikke opnås flexboligtilladelse. Det er især lokalplaner, der dækker bl.a. Bisserup, Omø og Agersø, som stiller krav om bopælspligt. Slagelse Kommune arbejder derfor med at revidere enkelte lokalplaner, så flexboligordningen kan benyttes.


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00