Stadig færre sættes på gaden

UDSÆTTELSER: Antallet af lejere, som sættes på gaden, falder for tredje år i træk. Økonomisk rådgivning er et vigtigt redskab, viser erfaringerne.

"Det er frem for alt mennesker, der undgår at blive sat på gaden. Helt præcist er det lykkedes at forhindre 323 familier i at miste deres hjem i 2014 i forhold til 2013, ” siger boligminister Carsten Hansen (S).<br><br>
"Det er frem for alt mennesker, der undgår at blive sat på gaden. Helt præcist er det lykkedes at forhindre 323 familier i at miste deres hjem i 2014 i forhold til 2013, ” siger boligminister Carsten Hansen (S).

Foto: Colourbox
Nikita SelvigMads Bang
Fakta
Sats-pulje

Gældsrådgivningen i de almene boligorganisationer er blandt andet finansieret med omkring 40 millioner kroner fra Sats-puljen.

Efter pilotprojekter i 2012 rullede Boligministeriet i 2013 ordningen ud til flere almene boligorganisationer over hele landet.

Kilde: mbbl.dk

Sidste år var der 323 familier færre, der blev sat på gaden. Det viser helt nye tal fra Domstolsstyrelsen. Det er tredje år i træk, at antallet af boligudsættelser falder.

Antallet af udsættelser steg konstant fra 2002 til 2011, men i 2012 lykkedes det at vende udviklingen. Og siden da er antallet af udsættelser faldet med 28 pct. Heraf 9,2 pct. mellem 2013 og 2014.

I arbejdet med at nedbringe antallet af udsættelser har regeringen de senere år iværksat en række initiativer. Blandt andet har regeringen afskaffet kontanthjælpsloftet og starthjælpen, de såkaldte fattigdomsydelser, og afsat flere penge til gældsrådgivning i kommunerne. Et andet væsentligt tiltag er en ændring af lejeloven, der betyder, at huslejen bliver betalt hurtigst muligt efter, at der er blevet udbetalt løn eller anden form for indkomst.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00