Støjberg "afviser ikke" at tale studieboliger internt i regeringen

STUDERENDE: Boligudvalget har sendt et brev til erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) om, at der er behov for flere midlertidige studieboliger. Boligminister Inger Støjberg (V) vil ”ikke afvise” at tage en snak internt i regeringen med ministeren.

Henrik Axel Lynge Buchter

Det er erhvervs- og vækstministerens beslutning, om perioden for, hvor længe midlertidige studieboliger kan etableres, skal ændres.

Men Inger Støjberg (V) vil ”ikke afvise” at forklare boligudvalgets holdning internt i regeringen om, at perioden bør være længere.

Planloven er i øjeblikket i høring, og et næsten samlet boligudvalg arbejder derfor på at påvirke erhvervs- og vækstministeren, Troels Lund Poulsen (V), til at skrive ind, at der kan etableres midlertidige boliger over en ti-årig periode frem for den tre-årige periode, der nu står angivet i planloven.

Udvalgsmedlemmerne har sendt og underskrevet et brev, der forklarer, at hvis teksten i planloven bliver ændret, vil det i højere grad være muligt at etablere billige boliger, fordi en tre-årig periode er for kort tid til at etablere en midlertidig bolig, der samtidig er billig at bo i for de studerende.

”Jeg vil ikke afvise, at jeg vil tage en snak med ham om det og også lige prøve at fremlægge den her side af sagen,” lød det fra Inger Støjberg i samrådet.

Brevet fra udvalget er underskrevet af alle partier i boligudvalget på nær Venstre.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Merete Dea Larsen

Byrådsmedlem (DF) og formand Beskæftigelses- og Socialudvalget, Roskilde Kommune
farmakonom (Roskilde Dom Apotek 2001)

0:000:00