Debat

V: Stenhårdt arbejde frem for tom snak

DEBAT: Venstre er klar til aktivt at gå ind i kampen for at skabe vækst og udvikling frem for afvikling. Det skriver MF og landdistriktsordfører Thomas Danielsen (V), der savner konkrete forslag til vækstskabelse og landdistriktsudvikling i Carsten Hansens (S) debatindlæg i Altinget 14. januar.

<span>"Venstre
vil blandt andet øge
mobiliteten mellem landsdelene. Helt konkret foreslår vi at nedsætte
prisen for pendlere, der hver dag tager turen over Storebælt enten for at
arbejde på Fyn eller på Sjælland," skriver Thomas Danielsen (V), MF og landdistriktsordfører<i>. </i></span><br>
"Venstre vil blandt andet øge mobiliteten mellem landsdelene. Helt konkret foreslår vi at nedsætte prisen for pendlere, der hver dag tager turen over Storebælt enten for at arbejde på Fyn eller på Sjælland," skriver Thomas Danielsen (V), MF og landdistriktsordfører.
Foto: Venstre
Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Thomas Danielsen (V)
MF, landdistriktsordfører

Selvom by,- bolig,- og landdistriktsminister Carsten Hansen i sit indlæg i Altinget 14. januar lover at arbejde stenhårdt for, at Danmark ikke knækker over, så er det ikke mange tiltag til vækstskabelse og landdistriktsudvikling, der ser dagens lys. Ministeren er i stedet mere optaget af at fremhæve, hvad den tidligere VK-regering gjorde i stedet for selv at komme med nye konkrete forslag til, hvordan vi kommer den urbanisering til livs, som ministeren hævder at ville tage alvorligt.

I spidsen for en aktiv bosætningspolitik
For Venstre er problematikken helt klar. Vi vil aktivt arbejde for at gøre det nemmere og mere attraktivt at leve og bo i landdistrikterne. Udviklingen med den systematiske affolkning skal vendes, og det kræver en aktiv bosætningspolitik. Vi i Venstre sætter os gerne i spidsen for at udvikle bosætningspolitikken, når nu ministeren ikke kommer ind i kampen. Venstre accepterer ikke, at landdistrikterne lades i stikken. For os gælder det om at fremhæve de positive sider ved et liv i landdistrikterne, hvor naboer kommer hinanden ved, foreningslivet spirer, og huslejen giver plads til en mindre økonomisk presset hverdag.

Det skal være billigere at pendle
Hvordan gør vi så det? Venstre vil blandt andet øge mobiliteten mellem landsdelene. Helt konkret foreslår vi, at nedsætte prisen for pendlere, der hver dag tager turen over Storebælt enten for at arbejde på Fyn eller på Sjælland. På den måde sikrer vi, at incitamentet for at tage et arbejde, der ligger på den modsatte side af bæltet, bliver større, ligesom fleksibiliteten for medarbejderne bliver endnu større. Det vil gavne et trængt erhvervsliv på Fyn og i Vestsjælland, der får lettere ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Fakta

Bland dig i debatten!


Send dit debatindlæg til [email protected]

Regeringen modsiger sig selv
I sit seneste indlæg fremhæver ministeren også, at den tidligere VK-regering centraliserede offentlige arbejdspladser, mens den nuværende regering har gjort det modsatte. Det er ikke korrekt. Den daværende VK-regering flyttede succesfuldt 3000 arbejdspladser fra by til land. Nu har regeringen tilbagerullet flere af disse, hvilket absolut ikke er i tråd med regeringens egen politik om at skabe bedre bosætningsvilkår i landdistrikterne. Især ikke når vi ved, at et godt arbejde er en af de tungeste klodser på vægtskålen, når vi beslutter os for at flytte fra en region til en anden.

Venstre vil skabe vækst og udvikling
Venstre vil gøre alvor af vores ord, når vi siger, at vi vil udflytte arbejdspladserne fra de store byer til provinsen, når det giver mening. For os er det ikke bare tom snak. På den måde sikrer vi, at de danskere, der ikke higer efter storbyens trængsel og larm, kan få et værdifuldt og godt arbejde, hvor det samtidig giver mere økonomisk luft under vingerne at bosætte sig. Samtidig vil det i størstedelen af tilfældene også have en samfundsøkonomisk gevinst, da også huslejen for de statslige bygninger er lavere i landdistrikterne end inden for Cityringen.

Vi i Venstre sætter os gerne i spidsen for at udvikle bosætningspolitikken, når nu ministeren ikke kommer ind i kampen. Venstre accepterer ikke, at landdistrikterne lades i stikken.

Thomas Danielsen (V)
MF, landdistriktsordfører

For fremtiden er det mit håb, at ministeren faktisk mener det, når han siger, han vil arbejde stenhårdt for en positiv udvikling af landdistrikterne. Vi har ikke brug for tom snak for at løse den urbaniseringsudfordring, vi står overfor. I Venstre er vi helt klar til aktivt at gå ind i kampen for at skabe vækst og udvikling frem for afvikling. Det er nu kampen skal tages, ellers vil den være tabt på forhånd – og det kan ingen i Danmark være tjent med.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Danielsen

Transportminister, MF (V)
lastvognsmekaniker, bankrådgiver (Sparekassen Holstebro 2009)

0:000:00