Vurderingslov udvider rabat til lejeboliger og andele

VURDERING: Skatteministeren får ekstra tid til at udvikle et nyt ejendomsvurderingssystem med støtte fra SF og Enhedslisten på fredag. Venstrefløjen fremhæver rabat til yderområder og flere boligformer som afgørende.

Frank Aaen og Enhedslisten stemmer i år for regeringens plan om at forlænge ejendomsvurderingen, så en ny model kan komme på plads. En række indrømmelser i forhold til lejere, andelshavere og de lavest vurderede ejendomme har overbevist Enhedslisten, som stemte blankt ved en lignende afstemning sidste år. <br>
Frank Aaen og Enhedslisten stemmer i år for regeringens plan om at forlænge ejendomsvurderingen, så en ny model kan komme på plads. En række indrømmelser i forhold til lejere, andelshavere og de lavest vurderede ejendomme har overbevist Enhedslisten, som stemte blankt ved en lignende afstemning sidste år.
Foto: Andreas Bro/Enhedslisten
Mads Bang

Regeringen får støtte af Enhedslisten til den udsættelse af ejendomsvurderingerne, som skal stemmes igennem i Folketinget på fredag.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) skal på fredag en tur i Folketinget for at få den endelige godkendelse af, at det tager to år længere end ventet at indføre det nye vurderingssystem, som blev foreslået af et ekspertudvalg i september.

Det såkaldte Engberg-udvalg anbefalede et nyt vurderingssystem, som ud fra en lang række objektive kriterier skal forbedre nøjagtigheden af de offentlige ejendomsvurderinger. Det nuværende system fik sidste år meget hård kritik af Rigsrevisionen, som angreb systemets manglende nøjagtighed.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00