Analyse

SF-ledelsen undgik kaos-landsmøde

ANALYSE: Özlem Cekics attentat fik kun ringe indvirkning på SF's landsmøde. Partiledelsens satsning på et nyt S-SF-samarbejde blev styrket af Mette Frederiksens visit, men ambitionen om at få SF i regering efter næste valg er helt urealistisk.

Kræver adgang til Altinget | Christiansborg

Holstein-analyse: Regeringsmagt uden magt

ANALYSE: Får LA mere indflydelse i regering end udenfor? Fik SF? Og hvad afgør, om et parti skal gå i regering? Det er strategisk afgørende spørgsmål for alle Folketingets partier, og kun for et par af partierne er svaret givet på forhånd.

Kræver adgang til Altinget | Christiansborg

Sidste udkald for Konservative

ANALYSE: Konservative kom godt fra regeringsforhandlingerne, men partiet har tidligere haft svært ved at udnytte ministerposter. Hvis partiets ministre igen optræder som administratorer, kan den nye chance vise sig at være en galgenfrist.

Kræver adgang til Altinget | Christiansborg

Kaffeklub-fnidder er ingen trussel mod Mette F.

ANALYSE: Et opbrud i de socialdemokratiske kaffeklubber har givet krusninger, men en ny fløjkrig er ikke på vej. Partiet har bevæget sig hen til positioner, der er mere i pagt med tidsånden, og samarbejdet med DF vil presse den nye regering.

Kræver adgang til Altinget | Christiansborg 1

Holstein: Oprørets år

ANALYSE: Mens Christiansborg var fastfrosset i topskatte-slagsmål, slog anti-establishment-bevægelserne igennem i 2016. Den vestlige verden præges af nye modsætninger og alliancer, herhjemme afspejlet af tilnærmelsen mellem DF og S.

Langt til det liberale tusindårsrige

ANALYSE: Trekløver-regeringens grundlag minder mere om tidligere VK-regeringer end om opskriften på et liberalistisk tusindårsrige. En forvandlet Samuelsen er landet på realpolitikkens gustne mark og risikerer i længden at skuffe rebelske LA-vælgere. Konservative har fået ny livline.

Treparti-regering får skarp ideologisk kant

ANALYSE: Den nye treparti-regering ventes på plads i løbet af en uges tid og bliver den mest ideologisk borgerlige i årtier. Samuelsens troværdighed hænger i laser, og det bliver afgørende, om LA har lært af SF's fejl som regeringsparti.

Holstein: Løkke vandt nervekrigen

ANALYSE: En trepartiregering er en snedig løsning for Venstre, mens Anders Samuelsen havarerede med sin ultimative kurs.

Kræver adgang til Altinget | Christiansborg 11

LA fejllæste Thulesen

ANALYSE: Hverken udsigten til nye udlændingestramninger, fremkomsten af Nye Borgerlige eller Messerschmidt-sagen fik DF til at give efter for LA's topskattekrav. Det tog Løkke konsekvensen af, da han udskød 2025-forhandlingerne.

Kræver adgang til Altinget | Christiansborg

Samuelsens fem-års krig

ANALYSE: LA er rede til at indkassere tab ved et vintervalg, fordi partiet ser langsigtede gevinster ved at stå fast. Det giver en farlig asymmetri mellem de blå forhandlingspartnere, og kun et drastisk kursskifte fra Samuelsen kan hindre et sammenbrud i 2025-forhandlingerne.

Kræver adgang til Altinget | Christiansborg